EM 2024

Vanvittigt! Costa piller alle straffespark – Portugal videre

Portugal er videre efter en fuldstændig vanvittig straffesparkskonkurrence, hvor Diogo Costa pillede alt.

Benjamin Sesko i en hovedstødsduel mod Portugal.

Efter 120 minutters fodbold stod der fortsat 0-0, da Slovenien og Portugal ramlede sammen mandag aften.

Det til trods for, at Cristiano Ronaldo fik et straffespark i den forlængede spilletid. Jan Oblak reddede forsøget og sendte Cristiano Ronaldo i gråd i pausen inden det sidste kvarter.

I straffesparkskonkurrencen diskede Diogo Costa op med en fuldstændig absurd præstation, da han pillede samtlige af slovenernes spark.

v u u u u
45′
90′
Forlænget
120′

SLUT

Sjette spark: Bernardo Silva scorer. Portugal er videre!

Femte spark: COSTA REDDER IGEN. HVOR ER DET VILDT!

Fjerde spark: Bruno fernandes scorer. 2-0 til Portugal efter to spark hver!

Tredje spark: Costa redder igen! Balkovec brænder!

Andet spark: Ronaldo scorer!

Første spark: Costa redder Josip Ilicic’ forsøg!

STRAFFESPARKSKONKURRENCE

Jan Oblak har stået en fantastisk kamp, og han har allerede pillet Ronaldos straffespark én gang. Han har nu muligheden for at blive en slovensk folkehelt uden lige

Det skal afgøres fra 11-meterpletten

SLUT

118′ Det stinker af straffesparkskonkurrence nu – for første gang ved EM 2024! Hvor er det vildt af Slovenien

115′ Pepe mister bolden og Benjamin Sesko er helt alene med Costa i det portugisiske mål. Dén chance var på niveau med et straffespark, men Costa redder!

112′ Bolden ender i muren. Otte minutter til straffesparkskonkurrence. Den var der ikke mange, der havde set komme

110′ Slovenien lige nu med i kampen. Nu et frispark til slovenerne i en meget gunstig position på kanten af Portugals felt

106′ Bolden ruller igen

Tårerne triller ned af Cristiano Ronaldos kinder efter det brændte straffespark. Han er ekstremt påvirket af sin afbrænder fra 11-meterpletten

PAUSE

105′ Jan Oblak går til den rigtige side og snupper forsøget fra den 39-årige verdensstjerne. Ronaldo har endnu ikke scoret ved slutrunden og jagter dermed fortsat rekorden som den ældste målscorer ved et EM nogensinde

105′ HAN BRÆNDER!

105′ Cristiano Ronaldo tager sig af straffesparket

103′ Straffe til Portugal! Jota tager en flot solotur og bliver til sidst nedlagt

99′ Kampbilledet er fuldstændigt uændret. Portugal mest på bolden og en konstant trussel mod Slovenien, men skarpheden i indlæggene og afslutningerne mangler for det meste. Slovenerne ligger fortsat på lur for den næste omstilling

94′ Portugal kommer frem til mange indlæg, men de ligger slet ikke godt nok

91′ Bolden ruller igen

Måltavlen viser fortsat 0-0 efter næsten 95 minutters fodbold. Den står på forlænget spilletid for anden gang ved slutrundens ottendedelsfinaler

FORLÆNGET

89′ Ronaldo sendes i dybden, men venstrebensafslutningen sidder lige på Oblak

85′ Det er efterhånden længe siden, at der har været en stor chance i kampen

83′ Bruno Fernandes bider i græsset efter en grim stempling på anklen. Han er dog i stand til at spille videre efter en omgang behandling

77′ Tiden begynder så småt at arbejde mod Portugal, der helt klart har haft en forventning om at vinde i ordinær spilletid

72′ Frispark til Portugal. Ronaldo sparker igen. Og brænder igen. Han er tydeligt frustreret over endnu ikke at være på måltavlen ved dette EM

68′ Portugal med bolden det meste af tiden. Slovenerne lurer dog konstant på omstillingerne

61′ Benjamin Sesko sendes i dybden i en løbeduel mod Pepe. Det er tydeligt at se, at der er 20 års forskel på de to spillere. Sesko sender dog sin afslutning forbi mål

56′ Joao Cancelo med lækkerier igen. Han er fyr og flamme her efter pausen. Portugal klart i kontrol, men fortsat uden mål

54′ Han hamrer bolden på mål, men Jan Oblak parerer

53′ Frispark på kanten af Sloveniens felt. Ronaldo tager sine famøse skridt tilbage

47′ Joao Cancelo med et par vævre træk og et fladt indlæg. Bolden ender på kanten af feltet ved Bernardo Silva, der banker den både over og forbi mål

46′ Bolden ruller igen

PAUSE

45+2′ Palhinha skyder fra kanten af feltet, men afslutningen rammer stolpen

44′ Slovenien en anelse bedre med kort før pausen. Sesko hakker på kassen fra distancen, men det er ikke for alvor en farlig afslutning

37′ Karnicnik stopper Rafael Leao ved at slå til bolden med hånden. Det var helt åbenlyst bevidst og takseres til gult. Et sjældent syn

33′ Cristiano Ronaldo tager sig af frisparket, men rammer lige akkurat ikke mål. Ikke noget dårligt forsøg fra Al-Nassr-angriberen

32′ Rafael Leao sætter fart i en omstilling, inden han nedlægges af Drkusic et par meter udenfor slovenernes felt. Frispark og gult

26′ Slovenien lidt bedre med i kampen for en stund, men Portugal begynder at spille hurtigere igen

18′ Mendes bider i græsset. Han ser dog ud til at være i stand til at spille videre

13′ Bernardo Silva slår den indover, og Cristiano Ronaldo er tæt på at kunne sætte hovedet på. Han havde været 10 år yngre denne gang, var det lykkedes ham. Bruno Fernandes er tæt på at kunne nå frem til bolden ved bagstolpen

9′ Ronaldo blev lige kortvarigt 10 år yngre, da han med en mand i ryggen får taget fem-seks jongleringer. De sidste fire var ikke nødvendige

8′ Kampbilledet ser ud som forventet. Portugal angriber, Slovenien forsvarer. Ronaldo er tæt på, men en sløj førsteberøring gør forsøget ufarligt

4′ Stor chance. Bruno Fernandes sender bolden indover, og Rafael Leao er meget tæt på at nå først på den. Det ender med et portugisisk hjørnespark