EM 2024

Skæbnesvangre minutter sender Danmark ud i EM-mørket

Danmark er færdige ved EM 2024. Særligt ganske få ubarmhjertige minutter blev udsalgsgivende for det danske EM-exit.

Det lyner over Westfalenstadion i EM-ottendedelsfinalen mellem Tyskland og Danmark.
K. Havertz
53′
J. Musiala
68′
45′
90′

Danmark er færdige ved EM 2024.

Det står klart, efter værtsnationen Tyskland lørdag aften sejrede i Dortmund.

Særligt nogle få minutter tidligt i anden halvleg gjorde ondt. Først fik Joachim Andersen sparket bolden i det tyske mål, men efter et længere VAR-tjek blev scoringen annulleret, da Thomas Delaney i opspillet havde sin ene støvle halvanden centimeter i offside.

Kort efter endte et tysk indlæg med at snitte Joachim Andersens hånd, og så fik hjemmeholdet ellers et straffespark, som Kai Havertz sparkede i mål. Da danskerne jagtede udligningen fik Jamal Musiala pludseligt plads i dybden, hvilket han udnyttede og scorede til 2-0.

Kampen var undervejs afbrudt i længere tid i første halvleg, fordi voldsomt uvejr hærgede Dortmund.

Du kan se liveopdateringerne fra kampen nedenfor

90+5′ Ny stor chance til tyskerne. Schmeichel redder Kai Havertz’ forsøg

90+1′ Florian Wirtz får bolden i mål, men der er offside

86′ Danskerne formår ikke for alvor at blive farlige. Det er meget tæt på et dansk exit nu

82′ Berlin, Berlin – Wir fahren nach Berlin, lyder det fra de tyske tilskuere

80′ Rasmus Højlund, Alexander Bah og Andreas Christensen skiftes ud

80′ Mikkel Damsgaard kommer ikke ind alligevel, selvom han stod klar ved sidelinjen. I stedet skiftes Victor Kristiansen ind sammen med Jonas Wind og Jacob Bruun Larsen

79′ Danmark forsøger sig snart med en tripple-indskiftning. Jonas Wind, Mikkel Damsgaard og Jacob Bruun Larsen står og tripper på sidelinjen

77′ Et par danske hjørnesparker kaster desværre ingen mål af sig

73′ Det ser svært ud for Danmark nu. Der skal et mindre mirakel til, hvis ikke det er skal være slut for denne gang

MÅL – 68′ Musiala er pludseligt helt fri i dybden. Kasper Schmeichel kommer ikke ud af sit mål, og Bayern-kreatøren sparker bolden i mål uden problemer

66′ Rasmus Højlund spilles fri af Pierre-Emile Højbjerg, men afslutningen sidder lige på Manuel Neuer

64′ Füllkrug og Emre Can skiftes på banen

64′ Gigantisk chance til Leroy Sané, som brænder. Men der var offside

63′ Danskerne bider fra sig. Andreas Skov Olsen udfordrer og er tæt på at komme til indlæg. Det er ikke slut endnu

60′ Det flyver rundt med advarsler. Først den tyske bænk og dernæst Mæhle, der nu er i karantæne i en eventuel kvartfinale. Der er tænding på i opgøret

59′ Kai Havertz får en friløber, men sender sin afslutning forbi mål

MÅL – 53′ Tyskland i front. Havertz sparker den ind til venstre for Schmeichel, der ellers går til den rigtige side. Det er næsten ufatteligt

52′ Det er ikke til at tro. Efter at have fået sin scoring underkendt, finder dommer Michael Oliver frem til at Joachim Andersen har begået et straffespark, da han ramte bolden med hånden

47′ Joachim Andersen bringer Danmark i front, men scoringen annulleres for offside efter et længere VAR-tjek. Delaney var halvanden centimeter støvlespids i offside

46′ Bolden ruller igen

PAUSE – Michael Oliver kalder de to anførere, Schmeichel og Gündogan, til sig og peger op på himlen/taget

PAUSE – Tyskland klart bedst fra start, men danskerne er bestemt kommet frem til chancer. Alt kan ske

45′ En gigantisk dansk chance efter en omstilling. Thomas Delaney bliver sendt i dybden og spiller den ind foran til Rasmus Højlund, der dog lige akkurat ikke lykkedes med at lobbe den over Manuel Neuer, som kommer stormende ud af målet

42′ Højlund stjæler bolden i det tyske felt, men danskerens afslutning ryger i sidenettet. Det var ikke langt fra

40′ Kasper Hjulmand får en advarsel for at brokke sig

40′ Tyskerne er kommet klart bedst ud efter afbrydelsen

37′ Kasper Schmeichel bliver pisket til en stor redning, da Kai Havertz får en fantastisk mulighed på hovedstød

36′ Bolden ruller igen!

DBU bekræfter, at kampen genoptages efter en kort opvarmning.

35′ – Afbrudt Det blæser og hagler nu. Dele af tilskuerne bliver ramt

35′ – Afbrudt Kæmpe tordenbrag over stadion. Dommer Michael Oliver fløjter af efter pres fra spillerne

32′ Uvejret er taget til. Der er store mængder regn og det lyner konstant. Det blæser voldsomt op

31′ Christian Eriksen sparker i muren

30′ Frispark til Danmark. Det er en ønskeposition for Christian Eriksen

29′ Rasmus Højlund tæt på at slippe igennem, men Kimmich får stoppet ham. Kampen er blevet mere jævnbyrdig nu

25′ Kai Havertz og Andreas Christensen slår hovederne sammen. Begge går i græsset

24′ Det danske spil bliver flyttet hele vejen op i de tyske felt, hvor Joakim Mæhle kommer til en afslutning. Desværre udenfor målrammen

23′ Danmark stadig på bolden, men spillet foregår primært på egen banehalvdel. Stadig en god måde at få slukket for det tyske momentum

21′ Joachim Andersen slår en lang bold op på Christian Eriksen, der tager den ned og skyder mod mål. Rüdiger blokerer og giver danske hjørne

19′ Danmark langt om længe med en smule boldomgang. Tiltrængt

16′ Toni Kroos sparker i den danske mur. Tyskerne har stadig alt i opgøret

16′ Nu tysk frispark på kanten af det danske felt begået af Andreas Christensen. Tyskerne har dygtige skytter

15′ Dansk frispark. Eriksen får dog ikke fundet en holdkammerat, og Leroy Sané stikker i stedet afsted i en omstilling

12′ Selvom den normale “Gelbe Wand” i anledning af EM har fået installeret sæder i stedet for ståpladser, så står samtlige tyskere bag Kasper Schmeichels mål op.

10′ Kai Havertz flugter på mål, men Schmeichel får reddet. Det så dog ikke videre overbevisende ud fra den danske keeper. Nyt hjørne til tyskerne. Danmark er presset i bund

8′ Nyt tysk hjørnespark. Danmark får afværget igen og sætter i en omstilling, som dog ikke bliver farlig

7′ Kimmich trykker til fra distancen, men Kasper Schmeichel slår den over mål til et nyt tysk hjørne

6′ Det lyner over stadion, der er overdækket af mørke skyer!

4′ Nico Schlotterbeck scorer efter Toni Kroos har taget sig af hjørnesparket. Tyskerne bryder ud i vild jubel, men der er fløjtet for frispark til Danmark

4′ Tyskland klart mest på bolden fra start. Nu et hjørnespark

2′ Joachim Andersen begår kampens første frispark mod Kai Havertz