3F Superligaen

SønderjyskE-chef forklarer utroligt svært opstartsprogram

Sønderjyske spiller lørdag sin første testkamp i denne opstart, som byder på virkelig svære modstandere for Superligaoprykkeren. Og det er der en god forklaring på, fortæller klubbens cheftræner.

Thomas Nørgaard (Træner Sønderjyske) under NordicBet Ligakampen mellem SønderjyskE og AaB på Sydbank Park i Haderslev lørdag den 11. maj 2024.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det er ikke mange uger siden, champagnepropperne sprang på Sydbank Park i Haderslev.

Sønderjyske sikrede sig oprykning til Superligaen, og forberedelserne til den kommende sæson i landets bedste række begyndte i søndags.

Og spillerne er kommet godt fra land, lyder det fra Sønderjyskes cheftræner.

– Jamen, der er sgu meget god energi. Spillerne er vendt fornuftigt tilbage efter en relativt kort pause. Vi har brugt den første uge på at få så mange i aktion, som overhovedet muligt, udtaler Nørgaard til campo.dk.

Opstarten har budt på de obligatoriske, men frygtede, løbetests, og det er kommet sønderjyske sved på panden på træningsanlægget i Haderslev.

– Det er jo bare lidt hårdt at være Sønderjyske-spiller i de her uger. Det betyder, at nogle ser gode ud den ene dag og har meget tunge ben den anden dag.

Men Nørgaard er ikke en hård nød, fortæller han. Det har han folk til.

– Jeg er så privilegeret, at jeg har en fysisk træner, der kan være den hårde nød for mig. Jeg tror, jeg generelt har et rimelig intenst træningsmiljø, og her i opstarten, så er det klart, at vi lægger nogle ekstra lag på, men jeg tror, vi har en sund og rationel tilgang til det.

Thomas Nørgaard (Træner Sønderjyske) under NordicBet Ligakampen mellem SønderjyskE og AaB på Sydbank Park i Haderslev lørdag den 11. maj 2024.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Men der er ikke nogle fridage i den her uge, før vi rammer søndag, og vi har været i gang siden i søndags, og vi har også nogle dobbeltpas undervejs, lyder det fra den 41-årige cheftræner.

Hård modstand venter

Lørdag spiller Sønderjyske sin første træningkamp, hvor de forsvarende mestre fra FC Midtjylland er modstanderen. Derudover venter også testkampe mod F.C. København og Bundesligaoprykkerne Holstein Kiel.

Alt i alt nogle utrolig svære kamp for Sønderjyske.

– Det er for at tvinge os selv op i tempo, og for at få nogle svar relativt tidligt, så vi kan identificere de ting, vi skal have styret til.

Mod FC Midtjylland lørdag handler det om at få græs under fødderne igen, og få testet så mange af, som muligt.

– Først og fremmest er prioriteten, at vi får rigtig mange i spil, og vi får alle aktiveret, så vi stille og roligt kommer ind i vores kamp-modus med temmelig kort tid til den første superligakamp.

Nørgaard ser frem til testen mod de forsvarende Danmarksmestre, men regner med, at FCM også vil bruge kampen til at få mange spillere i aktion.

– Så det bliver højst sandsynlig en fodboldkamp med et lidt hakkende kampforløb, men det er man jo også vant til på det her tidspunkt, slutter cheftræneren.

Nørgaard og co. møder FC Midtjylland lørdag klokken 11 i Herning. Sønderjyskes indleder Superligasæsonen den 21. juni ude mod Silkeborg IF.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P