EM Ambassaden

Big9: Englands præstationer giver værdi i 1/8-finale

De første hold er blevet sorteret fra ved EM i Tyskland, som i denne weekend går ind i ottendedelsfinalerne. Her er det alt eller intet for holdene, og det kan meget vel betyde nogle nervøse opgør, som først afgøres i forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence.

Foto: Heiko Becker/Reuters/Ritzau Scanpix

* Denne artikel er sponsoreret af Bet25

campo.dk har indledt et samarbejde med Bet25, hvor vi til hver runde under EM vil komme med to til tre skarpe anbefalinger til Big9-kuponerne.

I denne artikel har vi udvalgt tre kampe, hvor vi mener, du som Big9-spiller kan få en fordel mod de andre spillere i puljen. Ligeledes har vi hos campo.dk oprettet vores egen spilklub, som du kan købe anparter i her.

Vi er nået til ottendedelsfinalerne, hvor Danmark blandt andet skal møde Tyskland, og så er der fransktalende møde mellem Frankrig og Belgien som den umiddelbart største kamp hidtil i knockoutfasen.

I analysen af den sidste grupperunde lagde jeg til en hvis grad vægt på motivationsforskellen holdene i mellem, hvor Skotland og Ungarn eksempelvis begge skulle vinde i deres indbyrdes opgør og derfor intet kunne bruge uafgjort til, mens Italien levede ganske fint med uafgjort mod Kroatien, hvorfor jeg havde svært ved at se dem gå ret hårdt efter en sejr.

Nu ændres dynamikkerne imidlertid, når vi går ind i playoff-kampene og det er alt eller intet for holdene. Det betyder også, at det i flere kampe er svært at gå uden om X, da der næppe er nogen hold, der vil satse hele butikken, hvis kampene står lige til sidst.

EM’s tredje Big9-kupon ser sådan ud:

Første kamp: Tyskland – Danmark
Anbefaling: X2 og under 2,5 mål

Der er tilsyneladende ikke megen tiltro til de rød-hvide drenge i ottendedelsfinalen mod Tyskland – i hvertfald ikke blandt Big9-spillerne. Således har kun otte procent krydset Danmark af, mens 20% har X. Det professionelle oddsmarked giver imidlertid X2 over 41% sandsynlighed i skrivende stund, hvorfor det matematisk giver god mening at kigge Christian Eriksen og kompagnis vej.

Tyskland spillede nogle flotte kampe mod Skotland og Ungarn, men det er altså også modstandere, som er et nøk eller to under Danmarks niveau, og i tyskernes kamp mod Skotland var det da også først efter en skotsk udvisning, at det for alvor tog fart i 5-1-sejren. Tyskerne havde det anderledes svært mod Schweiz, en modstander på Danmarks niveau, hvor de med nød og næppe fik 1-1 og sikrede sig gruppesejren.

Danmark gik som bekendt videre fra gruppespillet via tre uafgjorte, men jeg synes alligevel, Danmark et stykke henad vejen har været et positivt bekendtskab ved EM. Kampen mod Slovenien styrede de i 65 minutter, før der gik lidt gummiben i den til sidst, England spillede man stort set lige op med, mens Danmark var det klart bedste hold mod Serbien i første halvleg, før man i anden halvleg forsvarede det nødvendige ene point hjem.

Danmark har været et stort under-hold under EM, og når Tyskland efter flere år med åbent hus i defensiven er begyndt at lukke bedre af, giver det god mening at tage under 2,5 mål med. Under 2,5 mål er da også pæ favorit hos bookmakerne, mens det kun er 46% af Big9-spillerne der har krydset den af.

Min anbefaling går derfor på X2 og under 2,5 mål

Anden kamp: England – Slovakiet
Anbefaling: 1-tal og både over og under 2,5 mål

Der skal være nogle sikre tegn på kuponen, og her synes jeg, det virker oplagt at tage England med. Bookmakerne havde dem som favoritter til at vinde det hele før turneringen og kigger man ned over deres holdkort, forstår man da også godt hvorfor. Når det så er sagt, har deres præstationer ved EM mildest talt været undervældende, men på et tidspunkt må de da begynde at præstere.

Slovakiet gik videre fra deres gruppe via en sejr over Belgien, mens de tabte til Ukraine og spillede lige op med Rumænien. Det var dog til den mere heldige side, at de vandt mod Belgien, som blandt andet fik underkendt to mål af VAR undervejs, mens de også var det hold, som skabte færrest chancer mod både Ukraine og Rumænien.

Når jeg kigger Englands vej, er det fordi, at kun 65% har krydset dem af på kuponen, mens oddsmarkedet lige nu giver dem 67% sandsynlighed for at vinde kampen i ordinær tid. Ofte vil de store favoritter blive overvurderet af Big9-spillerne, men efter Englands lunkne præstationer ved EM virker det snarere til at de her bliver undervurderet.

Jeg vælger at helgardere over/under. Med pistolen for panden ville jeg vælge over 2,5 mål, som både matematisk giver god mening, ligesom det flugter med at krydse en storfavorit af. Englands gruppekampe har dog bare været så tilpas chancefattige, at det giver god mening at tage under 2,5 mål med.

Min anbefaling går derfor på 1-tal og både over og under 2,5 mål

Tredje kamp: Frankrig – Belgien
Anbefaling: X2 og under 2,5 mål

FrankrigBelgien er den vel nok største kamp i ottendedelsfinalerne. Frankrig kan man meget vel mene er verdens bedste landshold, men når det er sagt, er det sjældent, de for alvor sprudler. De spiller mange tætte kampe, hvilket 0-1, 0-0 og 1-1 i gruppespillet også vidner om. Belgiens gruppespil var lige så målfattigt med 0-1, 2-0 og 0-0. Frankrig har utvivlsomt den bedste trup, mens Belgiens gyldne generation, hvor Eden Hazard var en af de helt store profiler, er ved at synge på sidste vers. De nye belgiske landsholdsspillere er uden tvivl et niveau under den gamle generation.

Oddsmarkedet giver dog i skrivende stund ‘blot’ franskmændene 50% sandsynlighed for at vinde, mens hele 61% af tegnene på Big9-kuponen er på Les Bleus. Derfor giver det matematisk rigtig god mening at kigge Belgiens vej. Jo længere vi kommer hen i kampen, jo mindre vil franskmændene formentlig også satse, og så kan man sidde rigtig godt med X, da franskmændende ikke er tvunget til at vinde i ordinær tid.

Under 2,5 mål flugter normalt rigtig godt med at gå på det undertippede hold, og det gør det også her. Oddsmarkedet holder lige nu under 2,5 mål som meget klar favorit med 60% sandsynlighed, mens der kun er 55% af Big9-spillerne, der har sat deres tegn ved få mål.

Min anbefaling går derfor på X2 og under 2,5 mål

Spilstop på kuponen er lørdag den 29. juni klokken 18.00, hvor Schweiz – Italien sparkes i gang.


Jacob Høgh har beskæftiget sig med spil på fodbold på seriøst plan i mere end fem år og kombinerer i dag den gerning med at være journalist hos campo.dk. Han kan følges på X her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P