EM 2024

Hvilken dårlig offensiv? Vi har de bedste statistikker

Ifølge Kasper Hjulmand har det danske landshold været det bedste hold i deres gruppe på flere objektive, offensive parametre. Og så giver han et bud på, hvordan Rasmus Højlund kan få hul på målbylden ved slutrunden.

Kasper Hjulmand før Danmarks kamp mod Serbien ved EM 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark har bare scoret to gange ved EM-slutrunden i Tyskland.

Christian Eriksen og Morten Hjulmand har noteret sig for scoringerne i danskernes indtil videre tre opgør. Og det danske offensive spil får da også kritik med på vejen.

Rasmus Højlund havde en stor chance i den første kamp mod Slovenien og Alexander Bah havde en pæn hovedstødschance mod Serbien. Men mange flere chancer end det er svære at finde frem.

Landstræner Kasper Hjulmand vil dog gerne nuancere kritikken af holdets spil på den sidste tredjedel.

Han har læst op på statistikkerne, og de viser, at Danmark har gjort det bedre end de andre hold i gruppen.

På de statistikker landstræneren har fundet frem.

– Vi havde en intention om at bygge et spil hvor vi er på forfoden. Vi vil gerne presse højt og dominere så meget som muligt. Vi vil gerne skabe flere chancer end modstanderen.

– Vi er klart det hold i gruppen, der har haft bolden mest. Vi er klart det hold – endnu mere klart – som presser højest. Det er også en offensiv ting at gøre det.

– Vi er klart det hold, der har haft flest berøringer i feltet med 72. Det næste hold er England med 52 berøringer, siger han til Campo.dk og den danske presse onsdag i mixed zone.

Og selvom der er objektive parametre, som viser, at Hjulmand kan have ret i sin vurdering af holdets offensive output, vil han gerne medgive, at der er noget, som mangler.

– Det er den sidste aflevering. Gennembrudskraft på siderne. Evnen til at servicere Rasmus Højlund lidt mere.

– Og så noget magi. Noget et eller andet, der sker, siger han.

Kasper Hjulmand under kampen mellem Danmark og Serbien ved EM i Tyskland.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ifølge den 52-årige landstræner kan han, holdet og staben godt få øje på de ting, som holdet gerne vil og arbejder på på træningsbanen.

– Vi har spillet tre gode kampe. Men vi har manglet den sidste offensive skarphed, siger han.

Der har været store forventninger til Manchester United-angriberen Rasmus Højlund. Det har den 21-årige dansker også selv hjulpet på vej med gode præstationer på landsholdet.

Rasmus Højlund jagter en dyb stikning mod England ved Euro 2024
Foto: Ritzau / Scanpix /

Det har bare endnu ikke klikket ved denne slutrunde, og Højlund har set frustreret ud til tider. Mod Serbien i den sidste gruppekamp blev han også skiftet ud efter en lille time.

Men hvordan bliver han så serviceret bedre, som Kasper Hjulmand også efterspørger?

– Når vi spiller, som vi gør, så er det klart, at vores gennembrud på siderne – når vi spiller med wingbacks – skal kunne lægge et tryk og lave gennembrud.

– Der har været fire-fem situationer, hvor vi har kunnet spille en flad bold ind bag stopperne eller på forsiden af dem, hvor Rasmus bare ligger præcis, hvor han skal.

– Og de der små kombinationer, den sidste stikning, den sidste kontakt mellem Rasmus, Jonas og Christian, der har lige manglet det sidste.

– Det kigger vi på og håber, vi kan gøre det bedre, siger landstræneren.

På lørdag møder Hjulmand, Højlund og resten af de danske tropper de tyske værter i ottendedelsfinalen. Kampen sparkes i gang klokken 21.00.

Hvem mødes i ottendedelsfinalerne ved EM 2024?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P