EM 2024

Eksperter enige: Southgate skal fyres nu – her er hans svar

Gareth Southgate skal fyres. Det er konklusionen hos flere såkaldte ‘eksperter’, efter at England mildest talt ikke fået den bedste start på EM 2024. På trods af en sejr og to uafgjorte kampe i Gruppe C og en samlet førsteplads, vil flere nu have landstræneren sat fra bestillingen med omgående virkning.

Den engelske landstræner Gareth Southgate får enorm kritik fra de engelske medier
Foto: Ritzau / Scanpix /

Gareth Southagte skal fyres nu.

Det er den hårde dom fra flere engelske fodbold-analytikere, efter at det engelske landshold tirsdag aften kun spillede 0-0 mod Slovenien.

Og de engelske medier serverer gerne kritikken til den frådende pøbel, efter endnu en skuffelse for fansene af ‘Three Lions’.

Således er flere fodboldpersonligheder nu ude med riven efter især landstræner Gareth Southgate, hvor flere er enige:

– Southgate skal fyres nu.

Den tidligere Sky Sports og BBC vært, Richard Keyes, fik spørgsmålet af den hollandske fodboldlegende Ruud Gullit efter Englands sidste gruppespilskamp og beskeden var klar og tydelig:

– Jeg er deprimeret over, hvad jeg ser, og hvis jeg skulle beslutte det, så ville jeg fyre ham. Vi er her for at vinde EM, og vi kan ikke engang vinde næste kamp, lyder det fra den erfarne kommentator.

Også den tidligere franske midtbanespiller Emmanuel Petit har pointeret, at han finder England “kedelige” taktisk, og han bakkes op af ekspertkollegaen Jermaine Penant, der i programmet Talksport var klar med sin dom:

– Jeg ville allerede af med ham efter Qatar. Men nej. Men jeg mener, han skal væk nu, og vi skal have en ny mand ind. Han får ikke de her spillere til at præstere, lyder det fra Jermaine Pennant, der tidligere har spillet for Arsenal og Liverpool i Premier League.

Southgate tager imod: Bare bak holdet op

England går videre med en førsteplads i Gruppe C, og selvom det i sig selv ikke kan “gøres bedre”, så er den engelske landstræber klar over kritikken.

En dækning han dog tager med ro og i stedet opfordrer til opbakning omkring holdet.

– Jeg har været i det her miljø i 20 år som spiller og træner, og vi er nødt til at holde os på sporet og sørge for, at omklædningsrummet holder sammen.

– Jeg vil ikke holde mig fra at takke for støtten efter kampen, men jeg ved, at det skaber problemer. Jeg kan håndtere det, men jeg har brug for, at de (supporterne, red.) støtter spillerne, lyder det fra den engelske landstræner, der efter kampen mod Slovenien oplevede at flere fans kastede tomme øl-krus mod ham i kombination med en lang række skældsord.

Når det kommer til at fyre en træner midt under en slutrunde, så har Elfenbenskysten faktisk gjort det for nyligt, da der var African Cup of Nations i januar 2024. Dengang fyrede værtsnationen landstræner Jean-Louis Gasset midtunder turneringen.

Dengang gav det (måske) pote. Emerse Fae blev ny landstræner og Elfenbenskysten vandt senere hen turneringen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P