EM 2024

Uhyggeligt uheld da Ungarn sendte Skotland ud af EM

Skotland og Ungarn mødtes i den sidste grupperunde ved EM, hvor taberen med sikkerhed ville ryge ud af turneringen, og her trak Skotland altså det korteste strå.

K. Csoboth
90’+10′

Skotland og Ungarn krydsede søndag aften klinger i EM’s gruppe A, hvor begge var pisket til en sejr, hvis de ville med videre i turneringen.

Skotland lå før kampen tre’er i gruppen med ét point, mens Ungarn var firer med nul point.

Ungarn trak det længste strå, men undervejs var tilskuerne og tv-seerne vidne til et uhyggeligt uheld, da Barnabas Varga stødte sammen med en skotske målmand Angus Gunn og efterfølgende blev afskærmet af sine holdkammerater og modtog førstehjælp, før han blev båret fra banen.

Hvor første halvleg var noget af en langgaber og en taktisk affære, hvor det var tydeligt at ingen af de to hold ville risikere at blotte sig for modstanderen, blev de sidste 15-20 minutter af kampen det stik modsatte. Begge vidste, at det kun var sejren der talte, og efter 98 minutter kun Ungarn så afgøre kampen, da indskiftede Kevin Csoboth scorede til 1-0.

90+12′ Ungarn vinder kampen. Skotland er ude af EM.

90+11′ Det er den indskiftede angriber Kevin Csoboth der scorer målet.

90+10 Mååååååååållll!!! Ungarn slår en omstilling og scorer kampens første mål.

90+9 Skotland har hjørnespark.

90+9 Skotland går all in med fem spillere i forreste linje.

90+8 Skotland sparker på mål, men skuddet reddes.

90+7 Ungarn sparker forbi mål.

90+7 Skotland med kæmpe chance, som efterfølgende bliver vinket offside.

90+4′ Skotland med spillet, men ender med et langt indlæg ud over baglinjen.

90+2′ Ungarn på stolpen.

90+2′ Ungarn med endnu en afslutning.

90+1‘ Dominik Szoboszlai får en afslutning afsted som reddes.

90+1 Der er lagt ti minutter til kampen som følge af Barnabas Vargas uhyggelige sammenstød med den skotske keeper.

90′ Det er ren cirkusbold. Frem og tilbage.

88′ Kaptajnen går fra borde. Skotland skifter Andy Robertson ud.

84′ Modsat første halvleg bliver bolden nu sat meget hurtigt i spil efter indkast og målspark. Begge hold er klar over, de skal bruge sejren.

78′ En skotte falder i Ungarns felt, men dommeren afviser, at der er straffe. Begge hold presser på for at få en scoring nu.

76′ Skotland skifter to.

75′ Ungarn skifter to og kampen fløjtes i gang igen.

74′ Ungarns angriber Barnabas Varga bliver båret fra banen.

72′ De ungarske spillere er voldsomt utilfredse med tiden det tager sundhedspersonalet at komme ind.

70′ Der bliver samtidig checket for et muligt straffespark.

69′ Den ungarske spiller afskærmes af sine holdkammerater.

68′ Voldsomt sammenstød mellem Skotlands målmand og en ungarsk spiller. Specielt den ungarske spiller ser omtumlet ud.

64′ Ungarn får afsluttet efter et hjørnespark, men bolden går over mål.

62′ Skotland har et lille overtag.

61′ Ungarn foretager kampens første udskiftning. Callum Styles går ud for Adam Nagy.

58′ John McGinn tæt på at spille Scott McTominay fri.

57′ Ungarn får slået en halv omstilling, der ender med et hjørnespark. Kampens fjerde. Alle fire er tilfaldet Ungarn.

56′ De to Liverpoolspillere Andy Robertson og Dominik Szoboszlai har adskillige dueller på midten af banen.

55′ Skotland har haft lige præcis ét skudforsøg i kampen. Zzzz…

53′ Skotland slår en omstilling, hvor Ungarn dog står ret lavt. Che Adams sender en afslutning afsted fra lang afstand, som går over mål.

51′ Gult kort til skotske Scott McTominay. Han er nu i karantæne i en eventuel ottendedelsfinale.

50′ Anden halvleg er startet lige så afventende, som første var.

49′ Ungarsk afslutning, som dog går lige i hænderne på den skotske målmand.

48′ Hjørnespark til Ungarn.

46′ Vi er i gang med anden halvleg.

45+1′ Pause efter en meget undervældende første halvleg. Der er meget på spil her, det er tydeligt.

45+1‘ Dominik Szoboszlai prøver med en afslutning udenfor feltet, som går over mål.

45′ Der er lagt ét minut til første halvleg.

43′ Ungarn modtager deres tredje gule kort i kampen, efter Andras Schäfer går i højt pres og kommer for sent ind i en duel.

41′ Szoboszlai finder Willy Orban med en chipbold, men forsvarsspilleren header bolden snævert over mål. Stor chance til Ungarn.

40′ Che Adams får en henstilling for farligt spil og laver frispark på kanten af feltet. Dominik Szoboszlai gør sig klar til at sparke frispark.

38′ Skotland er nok engang på bolden, og McGinn smider bolden i feltet, men det bliver ikke til noget for skotterne.

36′ Ungarn har langt om længe længerevarende boldbesiddelse og har skubbet Skotland tilbage.

34′ Ungarn har kampens blot anden afslutning i åbent spil et godt stykke udefra.

33′ Ungarn har lige så stille ædt sig ind i kampen og spiller omkring Skotlands felt.

27′ Ungarn får kampens første hjørnespark.

26′ Der kommer nok et gult kort til Ungarn, denne gang til Willy Orban for en hård tackling på John McGinn midt på banen.

21′ Skotland får frispark ved sidelinjen i fin position til et indlæg. Indlægget kommer dog ikke længere end til første mand.

20′ Skotland er stadig mest på bolden, mens Ungarn lurer på omstillinger. Skotland er dog meget forsigtige med at sætte bolden på spil.

18′ Kampens første advarsel stanges ud efter en alt for hård glidende ungarsk tackling.

16′ Skotland er fortsat mest på bolden, men begge er forsigtige med ikke at åbne op for modstanderen. En meget taktisk affære.

10′ Skotland har været klart mest på bolden i kampens indledning.

8′ Ungarn slår en omstilling og får kampens første afslutning, som Angus Gunn i Skotlandmålet kun halvklarer.

5′ Skotland er på bolden og forsøger at få at komme igennem Ungarns organisation.

2′ Frispark på midten til Skotland, som bliver slået i feltet, men Skotland selv begår frispark til Ungarn.

1′ Kampen er skudt i gang på MHPArena i Stuttgart.