EM 2024

Klar udmelding fra Hjulmand: Der findes ikke fiasko i sport

Kasper Hjulmand og det danske herrelandshold står over for en altafgørende kamp mod Serbien tirsdag, hvor sejr betyder videre avancement, uafgjort er på vippen og nederlag med al sandsynlighed betyder exit fra EM 2024 i Tyskland.

Kasper Hjulmand med en knyttet næve efter det ene point mod England ved EM 2024.
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

En altafgørende kamp mod Serbien venter for det danske herrelandshold.

Tirsdag triller bolden for sidste gang i det indledende gruppespil ved EM 2024 for Danmark, og her bliver kampens resultat altafgørende for herrelandsholdets videre færd.

Med et nederlag er Danmark med al sandsynlighed færdige ved EM-slutrunden. Og selvom det ville ærgre den danske landstræner Kasper Hjulmand, så vil han ikke kalde det en fiasko, hvis der venter en tidlig EM-exit for Danmark.

Kasper Hjulmand ønsker nemlig ikke at stille det op på den måde. Det forklarer han til pressen i Freudenstadt søndag formiddag.

Det er enten fest eller fiasko… Hvordan har du det med det før den afgørende kamp mod Serbien?

– Jeg er bange for at blive misforstået her. Jeg kan godt forstå ordvalgene, og at man kan sætte det sådan op. Men jeg har aldrig ment, at der findes fiaskoer i sport. Det eksisterer ikke for mig. Bare se på Tysklands seneste slutrunder (Exit ved VM 2022 i gruppespillet og exit ved EM 2021 i 1/8-finalen), lyder det fra Hjulmand, inden han fortsætter med at forklare, hvorfor det ikke er fiaskoer:

– Jeg synes ikke, at det er fiaskoer. Det er ‘stepping stones’ – en opbygning mod at kunne levere bedre i fremtiden. Man lærer af det. Derfor findes der ikke fiaskoer for mig i sport, men det er fint, at det bliver sat på spidsen. Det kan jeg godt lide. Og det er selvfølgelig ikke godt nok, hvis vi ikke går videre. Vi skal vinde over Serbien, fordi vi skal videre i turneringen.

Før den altafgørende og sidste gruppespilskamp mellem Danmark og Serbien indtager England førstepladsen med fire point, mens Danmark og Slovenien deler andenpladsen med to point. Serbien er nummer fire med blot ét enkelt point.

Kampen mellem Danmark og Serbien løber af stablen tirsdag aften klokken 21:00. Kampen kan følges direkte på DR1 og DRTV.

Det er ikke kun i Danmarks Gruppe C, at der spænding til det sidste. Det samme gør sig gældende i samtlige af de andre EM-grupper. Campo.dk har gjort status på hver af grupperne frem mod sidste spillerunde i gruppespillet. Få overblikket herunder.

Status på EM 2024: Hvem går videre fra gruppespillet?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P