Espanyol og Braithwaite sikrer LaLiga-oprykning

Espanyol er tilbage i La Liga efter et års fravær.

Espanyol er tilbage i LaLiga.

Det står klart, efter klubben søndag aften vandt 2-0 over Real Oviedo i den anden af to playoff-kampe mellem de to klubber.

Real Oviedo var foran med 1-0 fra første kamp, og Espanyol skulle således frem og vinde for at sikre sig oprykning.

Espanyol kunne dog i teorien nøjes med en étmålssejr, da en lige stilling ville sende kampen i forlænget spilletid, hvorefter den af de to klubber, der var højst rangeret, ved en lige stilling efter 120 minutter, ville tage billetten uden at skulle vinde en straffesparkskonkurrence først. Det blev imidlertid ikke nødvendigt at tage den regel i brug.

Der stod Espanyol på kampen fra start, men den Barcelona-baserede klub skulle alligevel helt frem til kampens 44. minut, før klubmanden Javi Puado kunne sende de blå- og hvidstribede i front. Blot tre minutter senere, i første halvlegs overtid, bragte selvsamme Puado Espanyol på 2-0.

Real Oviedo kom bedre med i starten af anden halvleg, men som kampen skred frem, gik gassen af ballonen.

Enige eksperter: Målform og Braithwaite før O’Riley

Efter 84 minutter havde Espanyol muligheden for at slå det sidste søm i kisten, da de var tre mod én i en omstilling, men chancen blev spoleret i sidste øjeblik.

Inde i dommerens overtid fik Oviedo så chancen for at sende kampen i forlænget spilletid, men en heroisk aktion af Espanyols keeper sørgede for, at det ikke skulle ske.

Dermed kunne Espanyol altså sikre sin tilbagevenden til La Liga.

Martin Braithwaite så man i glimt, men det lykkedes aldrig for alvor danskeren at sætte sit præg på kampen.

Kampen var formentlig også karrierens sidste for den tidligere Arsenal-stjerne Santi Cazorla, som bliver 40 i år og sluttede karrieren med en tørn i barndomsklubben Real Oviedo.