Georgien får første EM-point nogensinde

Georgien fik lørdag eftermiddag tilkæmpet sig sit første EM-point nogensinde. Det betyder samtidig, at både Georgien og Tjekkiet med sikkerhed forsat er i live frem til sidste runde af gruppespillet.

Georgien og Tjekket mødes ved EM 2024.

Tjekkiet og Georgien delte lørdag pointene mellem sig.

Således endte det med 1-1 og begge nationer har dermed et enkelt point. De er derfor også begge i spil til at booke en billet videre ved slutrunden i gruppespillets sidste runde, minimum som en af de bedste treere.

Tjekkiet var i kampen bedst og kom til flere chancer og et utal af hjørnespark. Alligevel kom Georgien foran kort før pausen, da VAR fangede en tjekkisk hånd på bolden i eget felt. Tjekkiet fik inden da underkendt et mål, fordi der var en hånd involveret i scoringen.

Efter pausen var det forrige EM-slutrundes delte topscorer, Patrik Schick, der sørgede for at bringe balance i regnskabet. Kampen så desuden ni advarsler blive delt ud.

G. Mikautadze
45’+4′
P. Schick
59′

Det er Georgiens første slutrundepoint nogensinde

Georgien mangler nu at møde Portugal, mens Tjekkiet skal op mod Tyrkiet i sidste runde af gruppespillet

SLUT – Det ender med en pointdeler

90+5′ Georgien i en omstilling, som kaster en stor chance af sig. Bolden bliver dog sendt over mål af Saba Lobjanidze

90′ Tjekkiet spiller, Georgien forsvarer

86′ Tjekkiet med en længere periode på bolden. De georgiske spillere ser trætte ud. Tjekkerne får nu deres hjørnespark nummer 11 i kampen

82′ Georgiens helt store stjerne, Khvicha Kvaratskhelia, skiftes ud

77′ Tjekkerne får en dobbeltchance, men formår heller ikke her at nette. Det er pludseligt en ganske lige affære mellem de to mandskaber.

68′ Målscorer Patrik Schick må forlade banen med problemer. Kort efter ses han modtage behandling ude på bænken

59′ Et tjekkisk hjørnespark bliver headet på bagerste stolpe, hvor Patrik Schick står godt placeret og kan sende bolden i mål. Forrige EM-slutrundes delte topscorer (med Cristiano Ronaldo) udligner fuldt fortjent for Tjekkiet

59′ – MÅL Tjekkiet udligner

51′ Tjekkiet har ALT spillet. Der er ingen tvivl om, hvordan anden halvleg rent spillemæssigt kommer til at se ud. Nu handler det bare om, hvorvidt tjekkerne kan få bolden i mål

46′ Bolden ruller igen

Georgiens Georges Mikautadze er aktuelt topscorer ved turneringen sammen med Tysklands Jamal Musiala og Slovakiets Ivan Schranz – alle med to scoringer. Det er Georgiens første slutrunde nogensinde

Pause – Georgien fører, selvom Tjekkiet har været bedst. VAR har annulleret en tjekkisk scoring og samtidig tildelt Georgierne et straffespark. I begge tilfælde for hånd på bolden

45′ Tjekkiet presser på og fremtvinger et nyt hjørnespark. Den georgiske keeper har haft nok at se til. Hjørnesparket kastet intet af sig

45′ Georges Mikautadze omsætter straffesparket sikkert. En ordentlig mavepuster for Tjekkiet, der indkasserer tre minutter inde i første halvlegs tillægstid

45′ – MÅL Georgien er foran!

45′ Straffespark til Georgien. Et VAR-tjek afslører en tjekkisk hånd på bolden

42′ Georgien er kommet langt bedre med i kampen

33′ Tjekkiet har nok en gang været tæt på at score, men georgierne får lige nu lov til at puste ud med bolden

23′ Tjekkiet kommer foran, men bolden rammer målscorer Adam Hlozeks arm på vejen. VAR annullerer scoringen, der opstod efter et langt indkast. Fortsat 0-0, selvom tjekkerne presser på

19′ Tjekkiet sidder på det meste af spillet, men begge hold kommer til chancer i ny og næ. Aktuelt er det Georgien, der for en sjælden gangs skyld sætter et par aflevering sammen på tjekkernes halvdel

10′ Georgierne appellerer for straffe, efter Davitashvili falder til jorden. Det er anden gang, at de gerne vil have dommeren til at fløjte for straffe

9′ Ny omstilling til Georgien, der ender med at træde på bolden og i stedet spille den rundt nede i bagkæden

9′ Nu trykker tjekkerne på igen

5′ Georgierne bider fra sig på en omstilling. Det kunne meget vel ende med at blive kampbilledet

3′ Tjekket klart bedst fra start. Giorgi Mamardashvili tvinges ud i en dobbeltredninger, inden han i tredje omgang får bokset bolden til hjørne