EM 2024

Belgien vinder – alt er lige i Gruppe E

Belgien havde efter et nederlag mod Slovakiet ryggen mod muren, da Rumænien bød op til dans lørdag aften. Kevin De Bruyne og de øvrige belgiske stjerne kan nu ånde lettet op for en stund.

Belgiens Romelu Lukaku jagter bolden under kampen mod Rumænien.
Y. Tielemans
2′
K. De Bruyne
80′

Belgien var mere eller mindre pisket til sejr lørdag aften mod Rumænien.

Og en sejr fik man da også.

Allerede i opgørets andet minut gjorde Youri Tielemans det til 1-0 efer flot forarbejde af Romelu Lukaku. Efter pausen scorede Lukaku selv for tredje i gang i denne slutrunde – og for tredje gang blev målet annulleret. Der var offside.

Belgiernes sidste scoring stod Kevin De Bruyne i stedet for. Manchester City-stjernen fik dirigeret bolden i mål efter et langt udspark fra Koen Casteels.

Belgierne var banens bedste mandskab i særligt første halvleg. Alle tre nationer i Gruppe E (Rumænien, Belgien, Slovakiet og Ukraine) har nu tre point hver efter de første to runder ved EM 2024.

Se liveopdateringerne fra kampen nedenfor

SLUT – Belgien vinder. Alle nationer i Gruppe E har nu tre point

88′ To minutter tilbage og Rumænien er ikke i nærheden af at få point med. Det virker såvel spillere som fans også til at have indset

80′ Et udspark fra den belgiske keeper Koen Casteels går hele vejen. Kevin De Bruyne kaster sig ned og når bolden før den rumænske keeper. 2-0 til Belgien

80′ – MÅL Belgien fordobler føringen

77′ Belgien har foretaget tre udskiftninger på få minutter. Ud er gået Tielemans, Doku og Theate og ind er kommet Debast, Carrasco og Mangala

70′ TV-billederne viser en gengivelse af offsiden ved Lukakus scoring. Der er tale om få centimeter. Ikke mere end en tåspids

68′ Stor chance til Rumænien, men Dennis Man er nok en gang uskarp og Casteels redder

66′ De Bruyne finder Lukaku i feltet. Den store angriber får vendt rundt, men afslutningen bliver reddet. Han jagter fortsat sit første mål ved slutrunden

65′ Romelu Lukaku bliver sendt i dybden af De Bruyne, og han stempler sådan set ind i turneringen med en kynisk scoring. Problemet for ham og Belgien er bare, at målet bliver annulleret for offside af VAR. Det er tredje gang ved slutrunden, at Lukaku får annulleret en scoring af VAR

52′ Der har været chancer i begge ender i begyndelsen af anden halvleg. Belgien mest på bolden, men Rumænien er ikke helt ufarlige

46′ Bolden ruller igen

Pause

36′ En kamp uden de helt store overskrifter lige nu. Belgien er bedst, men Rumænien ligger hele tiden på lur

26′ Man sidder stadig med fornemmelsen af, at Belgien er tættere på det næste mål en Rumænien er. De Bruyne og Doku fører på hver deres måde an i den belgiske offensiv

18′ Ny stor chance til Belgien. Lukebakio bliver spillet fri i den ene side af det rumænske felt, inden han tager et træk ind i banen og skyder på mål. Nita må ud i fuldstrakt figur for at redde bolden

14′ Lukaku bruger sin fysik nok en gang og får skabt plads til sig selv. Det ender som en stor chance, men en rumænsk fod kommer i vejen og sender den til hjørne

11′ Belgien på det meste af spillet. Det ligner i langt højere grad det hold, som folk forventede at se

5′ Tæt på for Rumænien, der fastholder bolden efter et hjørnespark, inden bolden bliver slået ind til Dragusin, der tvinger Casteels ud i en stor redning og et nyt hjørnespark

2′ Doku finder Lukaku, der med sin store fysik får lagt bolden af til Tielemans, som trykker til fra feltkanten. Fantastisk start for Belgien

2′ – MÅL Belgien tidligt i front!