EM 2024

Stod overfor toppen af poppen: Han har topkvalitet

Mandag stod Patrick Pentz overfor Kylian Mbappé og resten af det stjernespækkede franske mandskab ved EM-slutrunden i Tyskland. Forud for Brøndby-keeperens næste kamp kan han nu lune sig ved en omgang ros fra cheftræneren på klubplan, Jesper Sørensen.

Patrick Pentz under Østrigs kamp ved EM mod Frankrig.
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

Da Østrig mandag tog hul på den igangværende EM-slutrunde i Tyskland, var det med Patrick Pentz fra start.

Brøndby-keeperen stod her overfor nogle af verdens absolut bedste spillere i form Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé og flere til.

Det lykkedes dog ingen af de franske stjerner at nette mod Pentz, der kun blev passeret en enkelt gang i opgøret. På et selvmål.

Forud for startpladsen ved EM for Østrig ligger en flot sæson i Brøndby IF, som Patrick Pentz var udlejet til – og som han nu er skiftet til permanent.

Her glæder cheftræner Jesper Sørensen sig selvsagt over, at han råder over den østrigske landsholdskeeper.

– En EM-slutrunde er fantastisk, og det er er noget af det største at få lov til – at repræsentere sit land på en så stor scene. Så det er selvfølgelig fedt at se Patrick på det allerhøjeste niveau, og vi ved også, hvor meget det betyder for ham.

– Jeg kigger selvfølgelig også som træner på Frankrig-kampen, og der synes jeg, at han havde et flot og højt niveau. Jeg kan også se, at nogle af de ting, som vi arbejder med i dagligdagen her i Brøndby, dem viderefører han også på den store scene på det østrigske landshold.

– Vi startede jo med at få en lidt rusten keeper, som ikke havde spillet så meget. Men som sæsonen udviklede sig, så voksede han jo bare mere og mere. Men det er en super vigtig position at få på plads, da vi nu i den kommende sæson også har en keeper med topkvalitet, og det er selvfølgelig godt arbejde af ‘CV’, siger siger Jesper Sørensen til Brøndbys egen hjemmeside.

Brøndby købte tidligere på måneden Patrick Pentz fri af sin kontrakt med Bayer Leverkusen.

Hans aftale med Brøndby strækker sig frem til sommeren 2028.

Østrig og Pentz skal i aktion næste gang fredag klokken 18.00 mod Polen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P