EM 2024

– Han er en pain in the ass og en maniac

Rasmus Højlund har kun scoret en enkelt gang i sine 10 seneste landskampe. Den unge Manchester United-angriber bidrager dog med så meget andet end mål, og hans stjerne synes ikke at være blevet mindre hos landstræner Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand med en knyttet næve efter det ene point mod England ved EM 2024.
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Da Rasmus Højlund gik fra banen torsdag aften under Danmarks kamp mod England, var det endnu en gang uden at have fået målnettet til at blafre.

Den unge Manchester United-angriber har dermed blot scoret en enkelt gang i sine 10 seneste kampe for landsholdet.

Baseret på de tal alene kræver det ikke en videre dybdegående forståelse for fodbold før man kan konstatere, at det ikke er helt optimalt.

Men de manglende mål er dog ikke noget, som virker til at fylde det helt store for landstræner Kasper Hjulmand.

Han ser nemlig så meget mere fra Rasmus Højlund. Også i kampen mod England.

– Det er en kæmpe indsats, han laver. Allerede ved kickoff, der blæser han ind i Trent [Alexander-Arnold] og så løber han ned og smasker ind i John Stones – og så er vi ligesom i gang.

– Han er en pain in the ass at spille imod igennem hele kampen, og han presser som en maniac.

– Hver eneste gang, vi har mulighed for at slå et indlæg, der er han først på. Han er der. Så han lider lidt af, at servicen til ham ikke kommer ind. Så jeg er super, super tilfreds med Rasmus.

Rasmus Højlund forsøger at fastholde bolden overfor Englands John Stones. Foto John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand beder også folk lægge mærke til, hvordan Rasmus Højlund ‘trykker’ på modstandernes bagkæde, hvilket skaber plads til de andre danske spillere.

Samtidig har landstræneren noteret sig, at der er blevet scoret mange langskudsmål ved EM. Han tror derfor på, at som turneringen skrider frem, vil der bliver mere plads til en spiller som Rasmus Højlund, fordi de forskellige nationers forsvar bliver nødt til at komme tættere på langskudsskytterne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P