EM 2024

Schweizisk perlemål sikrer pointdeler i Skotsk skæbnekamp

Skotland og Schweiz spillede onsdag aften en intens kamp, hvor begge hold jagtede vitale point i gruppen. I sidste ende var det et smukt mål, der sikrede pointdelingen mellem de to nationer.

Skotland fik bøllebank af værtsnationen fra Tyskland, da man tabte åbningskampen med hele 1-5. Schweiz formåede omvendt at sejre med 3-1, da de i den første kamp udspillede Ungarn.

Dermed kunne Schweiz sikre sig avancement, da de to nationer mødtes onsdag aften, hvorimod Skotland skulle have point med, hvis drømmen om at fortsætte til playoff-kampene skulle holdes i live.

Og den blev netop holdt i live. For den forskellige optakt til trods endte det med at være en ganske jævnbyrdig kamp, hvor det kun var et perlemål af Shaqiri, der sikrede Schweiz et enkelt point.

Dermed er alt stadig åbent i gruppen, hvor Tyskland dog allerede er avanceret.

S. McTominay
13′
X. Shaqiri
26′
45′
90′

SLUT! – 94′ Kampen slutter 1-1 efter en jævnbyrdig affære, som begge holde kunne have vundet. Skotland kan dog være mest utilfredse med pointdelingen

89′ Schweiz har et ganske farligt frispark, som Amdouni er tæt på at konvertere til et mål med hovedet, men han sender den snævert forbi fjerneste stang

81′ Skotterne kommer! Nøj, hvor de presser på – det schweiziske hold er presset helt i bund

75′ Momentum er skiftet. Det er skotterne, der for alvor presser på for en afgørende scoring her i kampens sidste fase

65′ Tæt på! Bolden hopper og danser på den Schweiziske mållinje, efter Skotland slog et farligt frispark ind i feltet

60′ Øv! – Skotske Kieran Tierney må forlade banen på en båre efter en akavet skade. Det ligner unægteligt endestationen for profilens slutrunde

58′ Igen er det Ndoye, der truer det skotske mål, men denne gang er han uskarp og misbruger en enorm chance. Skotterne hænger i

53′ Kampen bølger frem og tilbage mellem de to hold. Ingen formår at skabe momentum fra anden halvlegs begyndelse

Pause – 45+3 Spillerne går til pause med lighed i regnskabet

41′ Che Adams har en meget stor mulighed for at sende Skotland i front, men Sommer står i vejen

32′ Dan Ndoye har bolden i mål for Schweiz, men desværre for det unge lyn, bliver hans første landsholdsmål annulleret på grund af en snæver offside

MÅL! – 25′ WOW en kasse af Schweiz! Shaqiri krøller bolden op i krydset efter en stor skotsk opspilsfejl. 1-1

18′ Schär fortsætter den dårlige aften, da han går i græsset med en hovedskade. Heldigvis er han på benene igen

MÅL! – 13′ Førnævnte Schär holder ikke på helterollen længe. Han sætter foden på Scott McTominays afslutning, så den får lov at passere Jan Sommer i målet

8′ Xherdan Shaqiri taber for anden gang i kampens spæde start bolden i et område, hvor det kan blive farligt. Heldigvis for ham er Fabian Schär på pletten, før skotterne bliver farlige

5′ Selvom Skotland er startet mest energisk, viser Schweiz, at de også er kommet for at spille fodbold. Det er ikke meget der mangler, før Granit Xhaka sender en præcis dybdebold

1′ Bolden ruller på det helt fyldte stadion, hvor den skotske opbakning er ganske overvældende, den skuffende åbningskamp til trods