EM 2024

EM-chok: Rumænien kørte Ukraine over

Rumænien er kommet imponerende og overlegenet fra land, da Ukraine mandag blev besejret med 3-0 på Allianz Arena.

Mandagens første EM-kamp stod mellem Rumænien og Ukraine.

Her snuppede Rumænien en noget overraskende, men samtidig overbevisende sejr.

Det var til trods for, at ukrainerne under kampen dominerede boldbesiddelsen, men de helt store chancer udeblev.

I stedet fik Rumæniens anfører, Nicolae Stanciu åbnet ballet med et drøn af et langskud, hvorefter Razvan Marin fremprovokerede et drop fra Andriy Lunin, før Denis Dragus satte kronen på værket til 3-0.

N. Stanciu
29′
R. Marin
53′
D. Drăguş
57′
45′
90′

90+2′ Indskiftede Roman Yaremchuk forsøger at lobbe bolden over Florin Nita, men bolden rammer overliggeren

85′ Mudryk modtager en pasning inde i det rumænske felt, men afslutningen går over mål

79′ Et ukrainsk frispark bliver smidt ind foran Rumæniens mål, hvorefter Florin Nita får fat i bolden

73′ En rumænsk fan kan ikke holde sin glæde tilbage og stormer banen – han bliver dog hurtigt eskorteret ud

70′ Ukraine får et frispark i en farlig position, men forsøget rammer muren og sejler ud til hjørnespark

57′ På det efterfølgende hjørnespark havner bolden for fødderne af Denis Dragus, efter et hårdt og fladt indlæg fra Dennis Man

Denis Dragus fejrer sin scoring sammen med Dennis Man.

MÅL – 57′ Rumænien scorer igen!

56′ Rumæniens bader sig i chancer, men denne gang får Real Madrid-keeperen afværget

53′ Razvan Marin forsøger sig udefra, og afslutningen sejler lige under Andriy Lunin, som ikke ser for godt ud i situationen

Rumænien fejrer Razcan Marins scoring til 2-0.

MÅL – 53′ Rumænien scorer igen!

PAUSE Ukraine lagde ud med at have det spillemæssige overtag, men Rumænien har arbejdet sig ind i kampen og går til pause med en 1-0-føring

39′ På det efterfølgende hjørnespark er Stanciu igen tæt på at komme på tavlen, da han næsten scorer direkte på hjørnespark

38′ Et farligt ukrainsk angreb løber ud i sandet, og i stedet slår Rumænien kontra, hvor bolden lige akkurat sejler forbi stolpen efter en afretning

36′ Mudryk går mod baglinjen og sender et indlæg ind i det rumænske felt, som med nød og næppe bliver clearet til hjørnespark, men tæt på selvmål

Stor jubel blandt de rumænske spillere efter 1-0-scoringen.
Nicolae Stancius afslutning står ikke til at redde for Andriy Lunin.

29′ Rumænsk drømmemål! En kikset clearing fra Lunin havner til sidst for fødderne af Nicolae Stanciu, som hamrer bolden op i krydset

MÅL – 29′ Rumænien i front!

22′ Artem Dovybk forsøger sig, men bolden stryger langt over mål

20′ Til trods for Rumæniens to forsøg, så er det Ukraine, som sidder på spillet med 70 procents boldbesiddelse efter 20 minutters spil

16′ Lovende rumænsk opspil bremses af den ukrainske defensiv

Florinel Comans langskudsforsøg, som blev reddet af Andriy Lunin.

8′ Florinel Coman tager chancen fra distancen, men bolden sidder lige på Ukraines keeper Andriy Lunin

1′ Bolden ruller på Allianz Arena!

Rumæniens startopstilling:

Ukraines brandvarme angriber er én, man skal holde øje med.

Ukraines startopstilling:

De ukrainske fans er også ved at varme op.
Rumænsk fan foran Allianz Arena før Rumæniens EM-kamp imod Ukraine.
Rumænske fans varmer op uden for Allianz Arena, før det hele går løs klokken 15:00.