EM 2024

England stiger til tops i Danmarks pulje trods besvær

England sejrede med nød og næppe over Serbien i søndagens sidste EM-kamp og topper dermed nu Gruppe C, hvor også Danmark er med.

Jude Bellingham på bolden for England mod Serbien.

Sent søndag skulle de to sidste nationer i Danmarks gruppe ved EM i aktion.

Her lykkedes England lige akkurat med at besejre Serbien.

Det var ellers serberne, der i anden halvleg sad på det meste. De engelske stjerner kunne ikke spille sig ud af presset.

Opgørets eneste målscorer blev Jude Bellingham, der i det 13. minut viste vilje og mandsmod på et indlæg, som han headede i mål.

J. Bellingham
13′
45′
90′

SLUT

86′ Bellingham skiftes ud. Ind kommer 19-årige Kobbie Mainoo til sin slutrunde-debut

82′ Vlahovic forsøger fra distancen og tvinger Pickford ud i en redning. Det ender med et hjørnespark, hvor serberne også er tæt på at være farlige

76′ Harry Kane header på mål, men Rajkovic får vippet bolden op på overliggeren

75′ England kommet lidt bedre med. Trent Alexander-Arnold er blevet skiftet ud, og ind er kommet Gallagher, der fylder lidt mere på midtbanen

64′ Englænderne er slet ikke med. Serberne presser højt og erobrer bolden gang på gang

58′ Serbien spiller sig flot igennem i Englands højre side, men Mitrovic kommer lige akkurat ikke på det flade indlæg. Endnu en advarsel til England

52′ Serbien er kommet fint ud efter pausen. England afværger noget, der var tæt på at blive til en stor serbisk chance

46′ Bolden Ruller igen

PAUSE England lagde godt fra land og kom i front. Serbien er siden kommet bedre med i kampen, dog uden at få udlignet. 1-0 til England

45+2′ Serbien får tilspillet sig en mulighed. Det kaster et hjørnespark af sig, som dog ikke bliver servet særlig godt

35′ En lige affære. Serberne er kommet bedre med i kampen i denne periode

27′ Kampen er ved at have sat sig. For kort tid siden havde Kyle Walker et godt raid i Englands højre side, men han fandt like akkurat ikke en medspiller i Serbiens felt

20′ Serberne med stor chance. Trent Alexander-Arnold smider bolden væk, og Mitrovic hakker på kassen – dog uden held

17′ England fortsat på bolden. Det ligner et mandskab, der er mødt op for at vinde uden slinger i valsen

13′ Kyle Walker spiller Bukayo Saka fri i dybden. Arsenal-stjernen slår bolden indover til Jude Bellingham, der stanger englænderne i front

Bellingham header England i front. Sine blot 20 år til trods er denne sommers slutrunde den tredje i karrieren for Real Madrid-stjernen. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

MÅL – 13′ England i front!

7′ Det stjernespækkede engelske mandskab har sat sig på kampen. Serbien står dybt