EM 2024

Indskifter ender som helt og sender Holland i ekstase

Holland havde store problemer med at få bolden i mål mod Polen, men en indskiftet Wout Weghorst viste sin holdkammerater, hvordan det skal gøres.

Memphis Depay i kamp om bolden under opgøret mellem Holland og Polen.

Holland skulle slide og slæbe for det, men i sidste ende gav det pote.

Efter at have brændt et hav af chancer kampen igennem, skulle der en indskiftning af Wout Weghorst til for at ‘Oranje’ kunne snuppe alle tre point mod Polen.

Blot to minutter efter sin indskiftning gjorde den tidligere Manchester United-angriber det nemlig til resultatet 2-1 i hollandsk favør – hvilket udløste et gigantisk jubelbrøl blandt de mange fremmødte orangeklædte fans.

A. Buksa
16′
C. Gakpo
29′
W. Weghorst
83′
45′
90′

88′ En polsk dobbeltchance bliver sendt til hjørne. Opgøret er ikke slut endnu

83′ Efter blot at have været på banen i to minutter kommer Wout Weghorst på måltavlen. Den tidligere Manchester United-angriber kom først på en flad aflevering ind i feltet, hvorefter han viser sine uskarpe holdkammerater, hvordan man gør. Holland på sejrskurs

73′ De Vrij har en helt fri header efter et hjørnespark, men meget karakteristisk for hollænderne header han over mål

70′ Tyve minutter tilbage og Holland har stadig ikke fundet vej til netmaskerne mere end den ene gang i første halvleg. Det ville utvivlsomt være en skuffende start på EM 2024 for ‘Oranje’, hvis ikke det ender med tre point

63′ God polsk periode. De har siddet på spillet i de seneste fem-seks minutter

58′ Polen bider fra sig, men Verbruggen får afværget i det hollandske mål

54′ Ny hollandsk chance. Xavi Simmons afslutter en omstilling ved at sende bolden forbi mål

48′ De polske spillere kan ikke få bolden væk. Der er dømt hollandsk skydetelt

46′ Bolden ruller igen og hollænderne fortsætter, hvor de slap. Allerede indenfor det første minut af anden halvleg er der en hollandsk chance

PAUSE Holland klart banens bedste mandskab, men stillingen viser 1-1 og kampen lever i dén grad

45+1′ Memphis Depay når en afslutning lige inden pausen, men bolden sniger sig forbi fjerneste stolpe

42′ Polakkerne kigger fodbold og hollænderne får både tid og plads til at kombinere sig igennem. Bolden ender for fødderne af Cody Gakpo, der ikke er langt fra at score for anden gang i kampen

35′ Polen fastholder spillet på den hollandske banehalvdel over en længere periode. Udligningen virker til at have taget tempoet en smule ud af kampen

MÅL – 29′ Så kom målet for Holland. En sløj polsk clearing bliver brudt af Nathan Aké, der spiller Cody Gakpo fri. Liverpool-stjernens afslutning bliver rettet af og snyder en chanceløs Szczesny inde i det polske mål

25′ Holland sidder på det hele igen. En ny chance opstår, men Reijnders’ uselviske forsøg på at finde Depay ender med at blive sendt ud til et nyt hollandsk hjørnespark

22′ Memphis Depay brænder en stor chance. Den skulle han som minimum have placeret indenfor træværket

20′ Van Dijk sender en flugter mod mål efter et hjørnespark, men Szczesny er vågen inde på målstregen

MÅL – 16′ Polen er kommet bedre med og får et hjørnespark. Det omsættes stik mod spil og chancer til en scoring, da Lewandowskis afløser, Adam Buksa, stiger højest til vejrs og header bolden i mål

11′ Holland er kommet klart bedst fra start. Polen får svært ved at stå imod i 90 minutter, hvis ikke kampbilledet ændrer sig

4′ Stadion summer med lyden fra både polske og hollandske fans. Begge nationer grænser op til Tyskland og de medrejsende fans er mødt talstærkt op

2′ Gakpo forsøger sig med en snu afslutning mod nærmeste stolpe og fremtvinger et hjørnespark

1′ Bolden Ruller

Robert Lewandowski må se til fra bænken ved Polens første kamp ved EM 2024. Forventningen er i hvert fald, at han ikke kommer i aktion før senere i turneringen. Foto: Gabriel Bouys/AFP/Ritzau Scanpix

Optakten til kampen blev overskygget af et økseangreb under den hollandske fan-march. Det kan du læse mere om HER.