EM 2024

Danmark skuffer efter skrækkelig anden halvleg

Danmark formåede ikke at hente en sejr ved åbningskampen mod Slovenien. Det til trods for en flot første halvleg, som desværre blev fulgt op af en tilsvarende skuffende anden halvleg.

E. Janža
77′
C. Eriksen
17′
45′
90′

Det danske landshold åbnede EM 2024 med en ikke videre imponerende præstation.

Efter at have startet som lyn og torden gjorde Christian Eriksen det til 1-0 i det 17. minut.

Efterfølgende gik gassen dog af den danske ballon, men man var stadig kampstyrende indtil pausen.

Anden halvleg bød på mange ærgerlige takter. Det danske spil var langsomt og uskarpt, mens Slovenien omvendt tog sig af styringen. I det 77. minut gik det galt, da en slovensk afslutning blev rettet af på Morten Hjulmands ene balle og gik i mål. De sidste 45 minutter var langt under par.

Se liveopdateringerne fra kampen nedenfor

De slovenske spillere og fans jubler ved slutfløjt. Det samme kan langt fra siges om de danske ditto. Særligt de danske fans er utilfredse

90+5′ SLUT Kampen ender 1-1

90′ Der er lagt fire minutter til. Danmark har travlt, hvis ikke det skal blive til en pointdeler mod gruppens umiddelbart svageste modstander

89′ Morten Hjulmand bliver skiftet ud. Thomas Delaney kommer ind

86′ Danmark sidder på spillet og har en god periode. Dem har der ikke været mange af efter pausen. Morten Hjulmand afslutter, men det er ikke en udfordring for Jan Oblak i det slovenske mål

83′ Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Christian Nørgaard kommer på banen. Rasmus Højlund, Jonas Wind og Pierre-Emile Højbjerg går ud

81′ Slovenien slår i en omstilling. Sporar brænder heldigvis

81′ Det kunne man ikke

80′ Dansk hjørnespark. Det ville være fint, hvis man kunne slå kapital af en af de meget omtalte standardsituationer

77′ Det er Morten Hjulmand, der med den ene balle retter Erik Janzas afslutning så meget af, at Kasper Schmeichel er chanceløs i det danske mål

77′ Slovenien udligner til 1-1

76′ Benjamin Sesko drøner bolden på stolpen

76′ Slovenien foretager endnu en udskiftning, mens Yussuf Poulsen og Joakim Mæhle gør sig klar på den danske sidelinje

74′ Slovenien brænder en kæmpechance – igen er det Sporar, der er skurken

73′ Det begynder at blive lidt nervøst nu, og det fornemmer man også på de danske fans. Nu frispark til Slovenien på kanten af det danske felt helt ude ved sidelinjen

72′ Kasper Hjulmand må være fint tilfreds – hverken Christian Nørgaard eller Thomas Delaney – eller nogen andre danskere – gør anstaltninger til at skulle på banen

71′ Jonas Wind får hovedet på hjørnesparket, men han bliver ramt mere end han selv rammer bolden, som går langt over mål

70′ Glimrende kontraspil af Jonas Wind, Christian Eriksen og Rasmus Højlund, der får hjørnespark

69′ Alexander Bah laver et soleklart frispark på Benjamin Verbic, men dommeren vinker afvisende. Der var Danmark ikke uheldige

67′ Kampens første indskiftning bliver slovensk. Den tidligere F.C. København-profil Benjamin Verbic kommer på banen

66′ Kæmpe chance til Slovenien, efter Joachim Andersen glider, men heldigvis stanger Adam Cerin bolden forbi Schmeichels mål

65′ Rasmus Højlund er tæt på at gøre det til 2-0, men Jan Oblak får heroisk kastet sig og redder Højlunds forsøg. Den slovenske keeper ser ud til at have slået sig

62′ Victor Kristiansen med en pæn indlægsmulighed, men indlægget mangler kvalitet fra Bologna-spilleren og går ud til slovensk indkast modsat

61′ Nu forsvinder Thomas Delaney ind i tunnellen. Det ser ud til at blive ham i stedet for Nørgaard

60′ Christian Nørgaard får instrukser af Kasper Hjulmand. Det ligner en indskiftning i stedet for Morten Hjulmand, der har et gult kort

58′ Efter et kort slovensk pres indledningsvis er kampen nu igen helt tilbage på danske fødder

56′ Rasmus Højlund slider på kanten af feltet, han får ikke frispark, men til gengæld får Danmark hjørnespark

54′ Det frispark er slået med kvalitet fra Christian Eriksen, og efter en slovensk afretning går bolden ud til dansk hjørnespark

53′ Nu er det slovenernes tur til at få gult kort. Petar Stojanovic nedlægger Pierre-Emile Højbjerg. Frispark i en god position til Danmark og Christian Eriksen

52′ Men heller ikke den gang er der noget at hente for Slovenien. Danmark igen på bolden

52′ Nu kigger VAR endnu et potentielt slovensk straffespark igennem

50′ De slovenske spillere vil have straffespark, men end ikke VAR kan hjælpe dem her

49′ Morten Hjulmand trækker et gult kort midt på banen. Det er hverken han selv eller de 20.000 danske tilskuere tilfreds med

46′ Danmark forsøger sig med et hurtigt angreb straks efter anden halvlegs kickoff, men Morten Hjulmand bliver lukket ned

Pause

45′ Der er lagt ét minut til første halvleg

43′ Jonas Wind sætter sig flot igennem og finder Christian Eriksen med en cutback-aflevering, men denne gang mangler Eriksens afslutning kvalitet

42′ Danmark kontrollerer kampen med mange afleveringer blandt de bagerste fem

40′ Endnu et hjørnespark til Danmark, efter Pierre-Emile forsøger at finde Alexander Bah

37′ Et slovensk indlæg er ved at overrumple Jannik Vestergaard, og Alexander Bah må give hjørnespark

34′ Christian Eriksen er tæt på at finde Højlund, men en slovensk fod giver hjørnespark

31′ Pierre-Emile Højbjerg med et dyrt boldtab midt på banen, men med et hidsigt tilbageløb er han selv med til at sørge for, at det ikke bliver farligt

30′ Slovenien finder en vej igennem det danske forsvar, men heldigvis er Andraz Sporars førsteberøring elendig, og Schmeichel kan samle op

28′ Absurd tæt på en dansk 2-0-føring, efter ping-pong mellem to slovenske spillere i eget felt ryger bolden snert forbi stolpen. Jannik Vestergaard header det efterfølgende hjørnespark forbi

25′ Slovenien har da også overtaget spillet, denne gang var det Andraz Sporar, der sparker langt forbi det danske mål

24′ Det tidlige danske føringsmål har helt sikkert ikke været en del af den slovenske plan, for nu er landstræner Matjaž Kek nødt til at kalde sine folk frem på banen

20′ Slovenien forsøger sig med et hurtigt modsvar, men glidende får Andreas Christensen sendt bolden til hjørnespark

18′ Straks efter den danske scoring lyder det: 4-4-4-4-0 fra de mange danske fans

17′ En genialitet fra Jonas Wind, der efter et hurtigt indkast dirigerer bolden videre til Christian Eriksen, der tænker hurtigt og udplacerer Jan Oblak

17′ 1-0 CHRISTIAN ERIKSEN!!!!

16′ Det bliver Slovenien, der først kommer rigtig tæt på, og det er – selvfølgelig – Benjamin Sesko

12′ For første gang lidt stilstand i kampen – både på banen og på tilskuerpladserne

9′ Fint dansk angreb resulterer i kampens første hjørnespark

8′ Slovenien for første gang med et etableret angreb, men et elendigt indlæg sejler ud over baglinjen

6′ Jonas Wind med en stor mulighed, men han er offside

5′ Slovenien har bolden på den danske banehalvdel for anden gang i kampen. Der tegner sig allerede nu et billede af et hold, der kommer til at spille på kontra

3′ Der går et sug igennem de danske fans, da Rasmus Højlund går i græsset, men den danske 9’er er tilbager på benene

2′ Markant dansk spilovertag de første to minutter. Slovenien står langt tilbage

1′ KICK-OFF!!

17:52:

17:48: Både DR’s storskærmsarrangement i Aarhus og TV2’s i København kan melde om fuldt hus. Henholdsvis 10.000 og 8.500 fodboldglade danskere er samlet i landets to største byer

Rasmus Højlund

17:42: Særligt tre positioner har der været fokus på før Danmarks første kamp ved EM. Jonas Wind starter på toppen, Alexander Bah har henvist Joakim Mæhle til bænken, mens slutrundedebutanten Morten Hjulmand starter på den centrale midtbane

17:40: Den slovenske landstræner Matjaž Kek har valgt følgende 11 spillere til kampen: