Spansk sejr og yngste debutant i EM-historien

Spanien kom lørdag godt fra land i ‘dødens pulje’, hvor man på overbevisende manér besejrede Kroatien.

Lamine Yamal i aktion for Spanien under EM-kampen mod Kroatien.

Albanien, Italien, Spanien og Kroatien.

Det er nationerne, der befinder sig i Gruppe B ved EM 2024 – og derfor er gruppen blevet udråbt som ‘dødens pulje’.

Lørdag mødtes de to sidstnævnte i gruppens første kamp. Her trak spanierne sig sejrrigt ud af opgøret uden de store problemer og med cifrene 3-0.

Foruden en spansk sejr bød kampen også på et stykke EM-historie. Med fra start havde Spanien nemlig blot 16-årige Lamine Yamal. Han er dermed den yngste spiller nogensinde på banen ved en EM-slutrunde. Han havde også været den yngste debutant, hvis der var tale om en VM-slutrunde.

Álvaro Morata
29′
Fabián Ruiz
32′
Dani Carvajal
45’+2′
Første halvleg
club logo club logo
45′
Anden halvleg
90′

SLUT – 90+5′

87′ Rodri forlader banen efter at have været græsset. En skade til både ham og Morata vil være en hård pille at sluge for spanierne videre i turneringen

79′ En speciel situation udspiller sig. Kroaterne brænder straffesparket, men scorer efterfølgende. Målet bliver dog siden annulleret, da de kroatiske spillere løb for tidligt ind i feltet i forbindelse med straffesparket

77′ Straffe til Kroatien. Rodri nedlægger Petkovic. Det kunne godt ligne et rødt kort, men han slipper med gult

68′ Alvaro Morata forlader banen med noget, der ligner en skade. Surt show for den spanske anfører- og målscorer

54′ Kroatien har en chanceorgie, men får ikke bolden i mål. Vildt, at det kan lade sig gøre

PAUSE

MÅL – 45+2′ 16-årige Barca-komet Lamine Yamal finder den dobbelt så gamle Real Madrid-back Daniel Carvajal med et indlæg. Den 32-årige spanier får sit ene ben på bolden og dirigerer den i mål. Det er hans første scoring nogensinde for Spanien, der nu er foran med 3-0

41′ Kroatien får slået bolden på tværs af det spanske felt tæt under mål, men Budimir når lige akkurat ikke frem til den

34′ Kroaterne brænder en dobbeltchance

MÅL – 32′ Fabian Ruiz har gang i en stor kamp. Efter at have assisteret til 1-0-scoringen noterer han sig nu selv for et mål. Han igangsatte selv angrebet, inden han også afsluttede det med et par flotte træk og en snu afslutning fra kanten af kroaternes felt. 2-0

MÅL – 28′ Det går pludseligt stærkt. Spanien erobrer bolden på egen banehalvdel. Få øjeblikke og tre pasninger senere bliver Alvaro Morata spillet fri i dybden, hvor han både viser fart og koldblodighed. 1-0 til Spanien, selvom Kroatien ellers var kommet godt med i kampen

22′ Kroatien har fået spillet sig ind i kampen. Efter et flot og velspillet angreb bliver bolden slået ind til Ante Budimir, som får hovedet på. Han header dog forbi

12′ Spanierne presser højt og er gode til at fastholde bolden, hver gang den bliver erobret. Kroaterne har ikke fået et ben til jorden i opgørets indledning

8′ Spanien er kommet bedst fra land og sidder ganske tungt på spillet