EM Ambassaden

Analyse og indsigt: Følg Big 9 under hele EM

EM er den helt store begivenhed denne sommer for alle fodboldelskere, og skal du forberede dig frem mod kampene, så kan du få masser af gode input, når Jacob Høgh analyserer kampene på alle Big 9 kuponerne i juni og juli.

Big 9 på campo.dk

* Denne artikel er sponsoreret af Bet25

campo.dk har til det forestående EM indledt et samarbejde med den danske bookmaker Bet25, hvor vi til hver spillerunde i turneringen kommer med skarpe anbefalinger til kuponerne.

I samme ombæring har campo.dk oprettet en spilklub, hvor vores læsere kan købe anparter og være med i jagten på den store præmie. En anpart koster 50 kroner og du kan allerede nu sikre dig en anpart her.

Hvad er Big 9?

Big 9 er et puljespil, hvor den der er tættest på at ramme det rigtige udfald i alle kuponens kampe løber med den største gevinst. På hver kupon er der 9 kampe, typisk de 9 største kampe i en midtuge- eller weekendrunde, hvor man skal krydse af, hvorvidt man tror kampen ender med hjemmesejr, uafgjort eller udesejr, og om der kommer over eller under 2,5 mål.

Herunder EM vil der naturligvis figurere rigtig mange af kampene under slutrunden i Tyskland.

Den potentielle gevinst ændrer sig dog fra uge til uge afhængig af puljens størrelse – altså hvor mange, der spiller med. Det laveste beløb man kan satse per række er 0,5 kroner. Antallet af rækker, man spiller per kamp, afhænger af, hvor mange tegn man krydser af.

Man skal som minimum krydse ét tegn af på 1X2 og ét tegn af på over/ under. I det tilfælde vil man købe én række, da man ganger de to udfald med hinanden. Krydser man så alle tegn af, giver det seks rækker (tre gange to udfald). Til sin kupon får man også tildelt et gratis wildcard, som betyder, at man vinder uanset udfaldet af den kamp, man bruge sit wildcard på.

Det er ikke nødvendigvis supergodt at ramme rigtigt i samtlige kampe, hvis alle andre spillere har valgt de samme tegn. I det tilfælde vinder alle altså og skal så dele puljen mellem sig. Derfor er det allerbedste, at man både rammer rigtigt i alle kampe og samtidig har lavet en kupon, som ikke er magen til nogen andre. Det kræver typisk, at man tager nogle chancer og tager nogle outsidere med på sin kupon.

I det tilfælde vil man altså stå som den eneste, der har ramt plet på alle kampe og undgå at skulle dele førstepræmien med en masse andre spilklubber. Der vil imidlertid også være præmier til dem, der rammer syv eller otte kampe rigtigt.

Jo flere andele, der bliver solgt, jo flere tegn kan vi dække på vores kupon og det betyder, at chancen for at ramme ni rigtige bliver større. 

Vores strategi

campo.dk tager vi udgangspunkt i forskellige faktorer, når vi laver vores Big9-kuponer. Vi har dels en matematisk tilgang til kuponen, hvilket betyder, at vi kommer til at tage nogle chancer og gå mod favoritterne, hvor vi mener, det giver mening, men vi har også fokus på, at der skal nogle favoritter med på kuponen. Vi skeler til oddsmarkedet, da der er meget information og inspiration at hente her.

Tænkt eksempel: Er 90% af tegnene eksempelvis sat ved Tyskland, hvor de møder Slovenien, kunne det godt give mening for os at gå modsat og krydse Slovenien og uafgjort af. Det betyder, at vi ved uafgjort eller Slovenien-sejr vil smide 90% af spillerne af. Det giver naturligvis ikke mening at gå imod favoritterne hver gang, for så mindskes chancerne for at ramme ni rigtige også markant. Derfor vil det altid være en balancegang mellem at have nogle ‘sikre’ tegn på sin kupon, mens vi vil gå imod majoriteten af spillerne og oftest også en favorit, hvor det giver mening. 


Jacob Høgh har beskæftiget sig med spil på fodbold på seriøst plan i mere end fem år og kombinerer i dag den gerning med at være journalist hos campo.dk. Han kan følges på X her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P