EM 2024

Kroatien i overbevisende EM-form – sejrede klart i Portugal

Kroatien og Portugal testede lørdag aften EM-formen, inden det går løs i næste weekend til EM, og Kroatien viste meget overbevisende takter i 2-1 sejren.

Diogo Jota
48′
L. Modrić
8′
A. Budimir
56′
45′
90′

Mange holder Kroatien for et ‘rutineret hold’.

Ja mange stiller ligefrem spørgsmålstegn ved, om Kroatiens mange verdensstjerner er for gamle til at vinde EM.

Men det ville være forkert at fastholde den indstilling.

Lørdag aften vandt Luka Modric og resten af det kroatiske landshold på flotteste vis 2-1 på udebane mod Portugal.

Luka Modric bragte Kroatian foran med 1-0 på et straffespark efter 8 minutter, og i første halvleg især var Kroatien aldeles dominerende.

Efter pausen fik den indskiftede Liverpool-spiller Diogo Jota udlignet til 1-1, men Osasunas Ante Budimir, der i denne sæson sluttede som nummer fem på topscorerlisten i LaLiga, scorede til 2-1 for Kroatien, der dermed fik en god generalprøve, inden de indleder EM’s sværeste pulje mod Spanien, Italien og Albanien.

Portugal skiftede en del spillere ind undervejs, men den rutinerede Al Nassr-spiller Ronaldo kom ikke på banen.

Kroatien spiller sin første kamp om lige nøjagtig en uge mod Spanien.