England skulle fredag aften tanke lidt selvtillid frem mod EM med en venskabskamp mod Island, men sådan gik det langtfra, da englænderne skuffede stort mod et halvt Superliga-hold.

Det skulle have været en nem forberedelse til EM.

Men Åge Hareides Island viste sig sværere at knække for England end som så, da de to landshold tørnede sammen på Wembley.

Island startede med hele fem 3F Superliga-spillere, tæller man nu Andri Gudjohnsen, der netop er skiftet til Gent, med.

Derudover var Mikael Anderson, Kolbein Finsson, Sverri Ingi Ingason og Daniel Gretarsson på banen fra start.

England stillede med et ganske stjernespækket hold.

Allerede efter 12 minutter bragte den tidligere AGF– og Vendsyssel-spiller Jon Dagur Thorsteinsson Island foran. England havde svært ved at komme til chancer, men efter 28 minutter sendte Cole Palmer en blød bold ind i feltet, som Harry Kane på det skammeligste sparkede over mål.

Det lykkedes imidlertid ikke England at skabe de store chancer i resten af kampen, mens Island var tæt på at udbygge flere gange, og England måtte således tage til takke med et 1-0 nederlag som optakt til EM.