EM 2024

Delaney om nyt tiltag: Respekt for dommerne klæder fodbolden

Den danske midtbaneslider Thomas Delaney blev selv lidt overrasket, da han fandt ud af, at de danske landsholdsspillere ikke længere kan henvende sig til dommerne med brok og kritik – det er kun anførerne. Men han bifalder initiativet.

Thomas Delaney deltager til pressemøde med DBU
Foto: Ritzau Scanpix

UEFA vil beskytte dommerne til den forestående EM-slutrunde i Tyskland.

Derfor har fodboldorganet indført nye retningslinjer til EM, hvor kun anførerne kan henvende sig til dommerne med brok. Noget landstræner Kasper Hjulmand netop har meddelt landsholdsspillerne på herrelandsholdet.

Man ser en banditsport, hvor der er så meget respekt omkring dommerne

Og det kom bag på midtbanekrigeren Thomas Delaney, der dog bakker op om initiativet.

– Jeg havde godt hørt om det tiltag, men jeg vidste ikke, at det var under slutrunden, så mit hjerte sprang lige et ekstra slag i går, da Hjulmand sagde det…

– … og så spurgte jeg også, om jeg måtte være anfører, grinte Thomas Delaney på tirsdagens pressemøde i landsholdslejren, inden han uddybede, hvorfor han ser frem til de nye regler.

Thomas Delaney deltager til pressemøde med DBU
Foto: Ritzau Scanpix

– Jeg synes, det er en rigtig god ting. Altså, jeg har også for længere tid siden set nogle af de der rugbyvideoer, hvor man ser en banditsport, og hvor der er så meget respekt omkring dommerne.

– Det synes jeg, ville klæde fodbolden.

Den danske midtbanespiller, der tirsdag kan spille sin landskamp nummer 77, har dog med sin kontante spillestil en udfordring:

– Jeg skal lige lægge en plan for hvem jeg så råber af. Så jeg skal nok lige finde min plads i det, sluttede Delaney på pressemødet. Se videoen her i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P