I. Jensen
11′

Vilde scener.

Lyngby Boldklub havde mandag brug for point hjemme mod Viborg FF, hvis man selv ville stå med matchbolden og skæbnen i egne hænder forud for sidste runde af 3F Superligaen.

Til syvende og sidst lykkedes det da også, da gæsterne fra domkirkebyen blev besejret med 3-1.

Det lignede dog længe en Viborg-sejr.

Opgørets første scoring faldt således i det 11. minut.

Her modtog Isak Jensen bolden i dybden, hvorefter han sendte en afslutning afsted mod Lyngby-målet.

Hjemmeholdets keeper, David Jensen, tog sig ikke alt for godt ud i situationen, og så var Lyngby ellers bagud.

Resten af første halvleg var en jævn og bølgende affære.

Anden halvleg begyndte som første halvleg sluttede, men som kampen skred frem fik Lyngby presset mere og mere på.

Det resulterede i flere chancer, mens Viborg også fik sine muligheder på omstillinger eller når bolden blev brudt mens hjemmeholdet var i ubalance.

I det 75. minut blev islandske Sævar Atli Magnússon så sat banen, og det skulle vise sig at være en genistreg af cheftræner David Nielsen.

Syv minutter senere fik han nemlig bragt balance i regnskabet med en scoring til 1-1, da han kom først på bolden efter Frederik Gytkjær havde ramt stolpen.

Blot tre minutter senere sendte Sævar Atli Magnússon så Lyngby Stadion yderligere i ekstase, da han flugtede bolden i mål ved hjælp af overliggeren.

Viborg-kollapset blev totalt i det 89. minut. da Tochi Chukwuani gjorde det til 3-1. Tre Lyngby-scoringer på syv minutter.

Lyngby befinder sig nu over nedrykningsstregen på 10. pladsen, hvor man har tre point ned til OB, der sejrede over Randers FC søndag.

OB har dog en bedre målscore og kan derfor fortsat nå at hente Lyngby i den sidste spillerunde.

Nederlaget betyder for Viborgs vedkommende, at man nu har ét point op til Randers FC.

De to klubber dyster om den eftertragtede syvendeplads, der som bekendt giver en playoff-kamp, hvor præmien til vinderen er europæisk fodbold efter sommerferien.

OB møder Viborg ude i sidste runde, mens Lyngby møder Hvidovre ude. Et enkelt point vil sikre David Nielsen og co. overlevelse, mens et pointtab til OB vil gøre det samme.

Kun et Lyngby-nederlag kombineret med en OB-sejr kan få de to klubber til at bytte plads i tabellen.