2. Division

Lettet EfB-boss: Alle har higet efter afklaring

En stort flertal af kreditorerne i Esbjerg fB har fredag stemt for en rekonstruktionsplan, som blev fremlagt af EfB Ejendom. Det betyder, at det amerikanske ejerskab i klubben er fortid. Samtidig er der kommet afklaring efter et langt forløb, og det er direktøren i Esbjerg fB glad for.

Jens Hammer Sørensen står sammen med direktøren for Aarhus Fremad
Foto: FotoTrine
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Der har været nok at fokusere på for Esbjerg fB’s direktør, Jens Hammer Sørensen.

Dels er der en sportslig sektor i klubben, som spiller med i toppen af 2. Division, og som er snublende tæt på at sikre sig oprykning til NordicBet Ligaen.

Dels har der været gang i et langt rekonstruktionsforløb, som skulle sikre klubbens kreditorer deres tilgodehavende, og som fredag har betydet, at den hidtidige amerikanske ejer er fortid.

Og Jens Hammer Sørensen er lettet over, at der endelig er kommet en afklaring.

– Man kan jo sige, at det jo har været et langt, langt forløb. Og også alt for langt, hvis du spørger mig, som direktør for EfB. Det har jo bare trukket ud og trukket ud og trukket ud, fortæller direktøren til campo.dk over telefonen på vej til Nykøbing Falster.

Her skal Esbjerg spille kamp i 2. Division fredag aften, og det er med afklaringen om, at en månedlangt forløb er nået enden.

Dommen er faldet: Esbjerg er tilbage på lokale hænder

– Alle i min organisation, det vil være altså sige både spillere, ledere og trænere, ansatte i administrationen og i konferencen har higet efter en closure på en eller anden måde. Og der kan man jo sige, at første skridt er taget i dag.

Esbjerg Investments Limited har valgt at kære til Landsretten, og derfor er det sidste punktum endnu ikke sat i sagen.

Mange er taknemmelige

Det er en lokal styregruppe, som har arbejdet på at sende Esbjerg fB ud af det amerikanske ejerskab og på lokale hænder igen. Dagens nyhed er modtaget med stor glæde helt op i borgmesterkontoret.

Og Hammer har også mærket ønsket om, at komme klubben igen kommer på lokale hænder.

– Jamen, jeg har været citeret for at sige, at hele byen og Sydvestjylland har ønsket en lokal løsning på en eller anden måde.

Jens Hammer Sørensen står sammen med direktøren for Aarhus Fremad
Foto: FotoTrine

– Det har mange sponsorer, det har mange fans, det har mange lokale folk været gode til at give udtryk for. Og det har jeg været citeret for i medierne, og det står jeg ved, for det har været den fornemmelse, vi har haft.

Hvad siger det dig, at der er så stor glæde i dag?

– Jeg må også sige, at hele forløbet har været langt. Og der er mange lokale folk i den der styregruppe, som også til dagligt leder store virksomheder i Esbjerg og sidder i fonde i Esbjerg, som har travlt nok i forvejen, og de har lagt liv og sjæl i det her det sidste års tid. Og brugt mange, mange timer på det, fordi de brænder for Esbjerg by.

– Og der er EfB en stor kulturinstitution. Så de har jo gjort det både for byen, men også for klubben. Og det tror jeg, der er mange af dem, der er dem taknemmelig for. Det er min helt klare holdning, fortæller direktøren.

Arbejdet på sidelinjen

Alt i mens klubben har været gennem et broget rekonstruktionsforløb har Jens Hammer Sørensen og Esbjerg fB skulle arbejde med at forny sin licens hos DBU.

Det har været besværliggjort at den store uvished, som rekonstruktionen og det mulige ejerskifte har forårsaget. Deadline for fornyelsen af licensen er den 16. maj

– På den helt korte bane har jeg travlt, fordi jeg har en licens, der skal indløses her den 16. maj. Og vi har travlt med at få årsregnskabet fra 2023 revisorpåtegnet og godkendt. Så vi er allerede i ‘arbejdsmode’.

Årsagen til, at licensens ikke er indhentet for den kommende sæson skyldes uvisheden om klubbens økonomi for resten af 2024, men det er foreløbigt faldet på plads med fredagens afgørelse.

Og selvom der været arbejdet hårdt i Esbjerg fB den seneste tid, så ser det ikke ud til at ophøre lige foreløbigt.

– Der mange i min organisation, som har arbejdet alt for meget i alt for lang tid. Det er vigtigt for mig at sige. Men jeg kan også sige, at det arbejdstryk, det ser ikke ud til at falde lige med det første. Fordi vi får rigtig travlt med mange lavpraktiske ting, slutter Hammer Sørensen.

Jublende Esbjerg-borgmester: Turbulent og skandaløst

Fredag aften kan Esbjerg fB tage tre point mod Nykøbing Falster i 2. Division. Kampen fløjtes op klokken 19.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P