2. Division

Jublende Esbjerg-borgmester: Turbulent og skandaløst

Kreditorerne stemte fredag for den rekonstruktionsplan som EfB Ejendom havde fremlagt. Dermed er de amerikanske ejere fortid i klubben, og det glæder mildest talt byens borgmester.

Borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen - Formand for Esbjerg Havn Søren Gade og Forsvarsminister Morten Bødskov og holder pressemøde om Esbjerg Havn som NATO-knudepunkt fredag den 20 .maj 2022
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Tre års amerikansk ejerskab fik fredag eftermiddag sit umiddelbare ophør.

Her stemte et overvældende flertal af kreditorerne for det lokale EfB Ejendoms rekonstruktionsplan, og det betyder, at amerikansk Esbjerg Investments Limited med Paul Conway i spidsen er fortid i klubben.

Og dagens nyhed vækker ikke kun glæde blandt de mange Esbjerg-tilhængere. Også byens borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) er glad for afgørelsen.

– Det var den eneste afgørelse, der vil sikre fodbold i Esbjerg på den lange bane. Så det var den eneste rigtige afgørelse, fortæller en tydelig glad borgmester til campo.dk.

– Jeg har fulgt med i dag, og jeg har været tæt på forløbet på godt og ondt. Lige fra Conway sad og kiggede mig i øjnene og lovede mig guld og grønne skove til styregruppens arbejde om at få klubben tilbage på lokale hænder. Så det er en festdag i Esbjerg.

Borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen - Formand for Esbjerg Havn Søren Gade og Forsvarsminister Morten Bødskov og holder pressemøde om Esbjerg Havn som NATO-knudepunkt fredag den 20 .maj 2022
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det har været lokale kræfter, som har forsøgt at fravriste nøglerne til klubben ud af Paul Conway og det amerikanske ejerskab. Det har været en lang kamp, og Jesper Frost Rasmussen er fuld af beundring.

– Det er helt vildt imponerede, at dels styregruppen igennem lang tid, men også alle de borgere og virksomheder, der har tilkendegivet deres opbakning. Det giver også tro på fremtiden, at vi kan få vores storhedstid i Esbjerg tilbage, så vi kan få holdet op, hvor vi mener det hører til.

Klubben lå i NordicBet Ligaen, da amerikanerne overtog styringen i 2021. Herefter fulgte nogle hæsblæsende måneder under tyske Peter Hybala, hvor arbejdsmiljøstilsynet var nødt til at slå vejen forbi træningsanlægget.

Det endte med en nedrykning til 2. Division, hvor klubben har været lige siden. Og borgmesteren er ikke i tvivl om, hvordan han vil karakterisere tiden under amerikansk ejerskab.

– Det har været turbulent og skandaløst. Det er de ord, jeg kan sætte på. Vi får jo stadig lidt retslige efterspil, og de kærer afgørelsen, selvom de er blevet stemt ned. Og det viser jo bare, at det handler om penge og forretning og ikke om fodbold og kærlighed til Esbjerg, lyder udgangsreplikken fra byens borgmester.

Lettet EfB-boss: Alle har higet efter afklaring

Esbjerg Investment Limited kærede hele rekonstruktionen til Landsretten. Der er endnu ikke meldt ud, hvornår sagen skal for dommeren i Vestre Landsret.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P