2. Division

EfB kan gå konkurs fredag – her er konsekvenserne

Hvis ikke det lykkes at finde en rekonstruktionsplan i skifteretten fredag, så kan Esbjerg fB blive erklæret konkurs. Det har dommeren meddelt i retten, og det kan få alvorlige konsekvenser for klubben, som lige nu har mere end et ben i NordicBet Ligaen.

Esbjerg jubler efter en scoring
Foto: FotoTrine
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

* Esbjerg fB undgik konkursbegæring. Læs mere her.

Esbjerg fB’s fremtid afgøres fredag i skifteretten i Esbjerg. Og det er ikke kun nøglerne til klubben, som er på spil.

For lykkes det ikke at nå til en enighed om en rekonstruktionsplan, så erklæres Esbjerg fB konkurs. Og hvis de kreditorerne, som ønsker klubben tilbage på lokale hænder, ikke er tilfredse med den rekonstruktionsplan, der stemmes om, så kan det ende i en konkurs.

Det har dommeren bekræftet i skifteretten fredag, skriver Jyske Vestkysten.

Klubben ligger suverænt nummer ét i 2. Division med 12 point til den nærmest forfølger og syv kampe tilbage af sæsonen.

Om få uger kan oprykning til næste sæsons NordicBet Liga altså sikre, men det vil en konkursbegæring ændre fuldstændig på.

DBU’s regler er nemlig helt klare, fortæller turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen til campo.dk.

– Hvis en fodboldklub i Danmark erklæres konkurs i skifteretten, så vil det pågældende hold blive trukket ud af turneringen omgående og tabe resten af kampene med 0-3.

– Når sæsonen så er slut, så vil man blive tvangsnedrykket to rækker plus effekten af den placering, man nu og engang får i den turnering, man nu afslutter, fortæller turneringschefen.

En tur i Danmarksserien – måske

En konkurs til EfB vil altså betyde, at klubben har spillet sin sidste kamp i sæsonen, og Lars Lungi Sørensens tropper taberdømmes 0-3 i de resterende syv kampe af sæsonen.

Når sæsonen i 2. Division er færdigspillet, tvangsnedrykkes Esbjerg til Danmarksserien, medmindre at forfølgerne i 2. Division ikke overhaler EfB.

Hvis den vesjyske klub formår at holde en placering blandt de øverste to, så rykker klubben “kun” i 3. Division.

Esbjerg jubler efter en scoring
Esbjerg fB jubler efter en scoring mod Aarhus Fremad. Efter sommer kan det være Aarhus Fremads andethold, EfB skal møde. Foto: FotoTrine

Men det kræver altså, at højst én fra forfølgerfeltet bestående af Aarhus Fremad, FC Roskilde og Middelfart Boldklub overhaler vesjyderne.

Ender det med en konkurs fredag slutter EfB med 62 point og en målscore på 75-50. Klubben har lige nu et forspring på 14 point ned til Roskilde udenfor oprykningspladserne.

Dommen er faldet: Esbjerg er tilbage på lokale hænder

* Esbjerg fB undgik konkursbegæring. Læs mere her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P