3F Superligaen

Brøndby-boss slår tilbage: Nytteløst at anke

Brøndbys direktør OIe Palmå ærgrer sig over fredagens hårde afgørelse fra Fodboldens Disciplinærinstans og kalder dommen om at lukke for Sydsiden for ‘historisk’ voldsom’. Men klubben kommer ikke til at anke.

Brøndbys logo

– En historisk voldsom dom.

Sådan kalder Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå, kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans, som ramte fodboldverdenen tidligere på fredagen.

Instansen oplyste, at over 166 stykker pyroteknik blev afbrændt på udebaneafsnittet. Derfor skal Brøndby betale 150.000 kroner i bøde. Og hvad værre her: Sydsiden skal lukkes til næste hjemmekamp.

Og det er et slag i ansigtet, lyder det fra Brøndbys direktør.

–  Det er en historisk voldsom dom, som i sit omfang ikke er set før i dansk fodbold. Med det hårde arbejde vores spillere, trænere og medarbejdere lægger hver dag her i klubben, så er det et stort slag i ansigtet for alle her i Brøndby IF, udtaler administrerende direktør i Brøndby, Ole Palmå, i en pressemeddelelse fra klubben.

– Med lukningen af Sydsiden bliver også over 6.000 fans berørt, da de nu mister deres adgang til kampen mod Silkeborg IF, og dermed bliver stemningen til kampen på mandag også betydelig anderledes, end hvad vi ellers har oplevet på Brøndby Stadion i denne sæson. Og sidst men ikke mindst, så mister vi et millionbeløb i indtægter. 

Scott McLachlan, Jan Bech Andersen og Ole Palmå. Brøndby IF holder pressemøde fredag den 28. oktober 2022. Global Football Holding bliver hovedaktionær i Brøndby IF
Ole Palmå (th.) kalder fredagens afgørelse ‘historisk voldsom’. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Som praksis er i afgørelser fra Fodboldens Disciplinærinstans, så har den forurettede klub to uger til at anke kendelsen. Men det system har Brøndby ikke den store fidus til.

– Vores erfaringer med tidligere sager gør, at vi desværre anser det for tæt på nytteløst at anke denne dom, men vi mener helt utvetydigt, at proportionerne i dagens dom er en hidtil uset og voldsom strafeskalering i forhold til tidligere sager i dansk fodbold, og netop proportionerne i denne dom agter vi at tage op med Divisionsforeningen på et mere principelt niveau, slutter direktøren.

Mandagens Derby måtte afbrydes i 16 minutter som følge af røgudvikling fra de afbrændte romerlys. Brøndby endte med at vinde kampen på banen med 1-2.

Brøndby spiller på mandag klokken 19 mod Silkeborg. Kampen vises på TV3+ og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P