Premier League

Bekymret Varane om hovedskader: Skadet min krop

Hovedskader er ingen sjældenhed i moderne fodbold, hvor netop hovedstød er en stor del af spillet – det er et problem mener Manchester Uniteds Raphael Varane.

Raphael Varane i en nærkamp med Erling Haaland under Premier League-kampen imellem Manchester United og Manchester City.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Hovedskader er alt for almindelige i fodbold.

Til stor ærgrelse for Raphael Varane, som har oplevet en hjernerystelse på egen krop.

Ved VM i 2014 var Raphael Varane blot 21 år gammel, og under ottendedelsfinalen imod Nigeria blev den franske midtstopper ramt af en hjernerystelse, men han spillede kampen færdig.

Raphael Varane i en nærkamp med Erling Haaland under Premier League-kampen imellem Manchester United og Manchester City.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

– Jeg afsluttede kampen imod Nigeria, men jeg spillede på autopilot. Hvis nogen havde sagt noget til mig dengang, ved jeg ikke, om jeg ville have svaret. Jeg husker ikke kampen efter sammenstødet.

– Vi kommer aldrig til at vide, hvad der var sket, hvis jeg havde slået hovedet endnu engang, men vi ved, at gentagne hjernerystelser kan have fatale konsekvenser, fortæller Raphael Varane til den franske avis L’Equipe.

Hændelsen har også fået den franske midtstopper til at reflektere mere over hovedskaders konsekvenser for fodboldspillere.

– Min syvårige søn spiller selv fodbold, og jeg fortæller ham, at han ikke skal heade til bolden, det er meget vigtigt for mig.

– Selvom det ikke har nogen omgående effekt, så ved vi, at det på den lange bane kan få konsekvenser.

– Personligt ved jeg ikke, om jeg bliver 100 år gammel, men jeg ved, at jeg har skadet min krop. Vi bliver nødt til at lære alle fodboldspillere, amatører og unge mennesker, om risikoen ved hovedstød.

Den franske midtstopper er nu blevet 30 år, og det har fået ham til at tænke sig mere om.

– Dengang [under VM i 2014, red.] var jeg ikke familiefar, men nu hvor jeg er blevet 30 år og far til tre børn, så tænker jeg anderledes.

Foto: Dylan Martinez/REUTERS

Raphael Varane skiftede i sommeren 2021 tilværelsen i Real Madrid ud med Manchester United.

For Kongeklubben nåede den 30-årige stopper at spille 360 kampe, og siden skiftet er det blevet til 92 optrædener for De Røde Djævle.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P