3F Superligaen

Krogh savner mål: Forventer han scorer noget mere

Der blæser positive vinde over OB under Søren Krogh, men fynboernes cheftræner stiller sig ikke tilfreds endnu. For der mangler mål, og dem vil Krogh have fra sine angribere.

OBs cheftræner Søren Krogh under superligakampen mellem AGF og OB på Ceres Park i Aarhus søndag den 3. marts 2024.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det begynder så småt at dufte af forår i det fynske.

Mørke måneder ligger bag OB i mere end en forstand, og en forsigtig optimisme er begyndt at spire let frem, som generte blade på et fynsk bøgetræ i april.

Forfremmelsen af Søren Krogh på cheftrænerposten har givet den luftforandring, som skulle til Ådalen, og det kan ses på banen.

Her har udtrykket været mere stabilt siden ansættelsen, og Krogh synes efterhånden at have gjort grundigt forårsrent efter sin forgænger, Andreas Alm.

2024 har foreløbig kastet syv point – og sendt positive vinde – ind over Ådalen.

– Vi har noget fundament i holdet lige nu, vi har noget base i måden, vi gør tingene på og spiller på. Så jeg tror, det er det, som giver os de der positive vinde. Plus, at vi også har fået nogle point.

– Ud fra pointhøsten er vi vel lidt over middel nu, kan man sige, udtaler Søren Krogh til campo.dk.

Søren Krogh da OB møder Brøndby i Superligaen på Nature Energy Park i Odense søndag den 25. februar 2024.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Knivene skal slibes

OB’s store problem i denne sæson har været målscoringen. Fynboerne har det tredjelaveste antal mål i Superligaen, men det er ikke chancerne, der mangler. Det er skarpheden.

Vi kan blive svære at have med at gøre, hvis vi begynder at score lidt flere mål

Søren Krogh om manglende mål

Det kostede to point tidligere på året i Aarhus, og kunne være blevet dyrt mod både Viborg og Vejle, som brændte pæne chancer mod slutningen af kampene.

– Vi mangler at være i stand til at lukke kampene. De lever et forfærdeligt langt liv, og det kommer de også til i det her nedrykningsspil. Det er 100 procent sikkert.

OB sluttede på syvendepladsen i Grundspillet, og den netop overstået landsholdstermin har Krogh brugt på at besøge klubbens analyseafdelingen.

Og konklusionen er klar: OB underpræsterer, når det kommer til at omsætte chancer til mål.

OB's træner Søren Krogh jubler over sejren i superligakampen mellem Viborg FF og OB på Energi Viborg Arena, fredag den 16. februar 2024.
Søren Krogh knytter næven efter 1-2 sejr over Viborg i forårspremieren. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

– Der mangler eksekveringsskarphed i selve afslutningerne. Det er også det indtryk, jeg sidder tilbage med: At vi har brændt rigtig mange chancer, også ret mange åbne chancer. Det er den fase, vi skal forbedre. Vi kan blive svære at have med at gøre, hvis vi begynder at score lidt flere mål.

OB har scoret 25 mål i denne sæson, og kun Vejle og Hvidovre har har gjort det dårligere. Derfor skal der også gives en skalle til træningen i Ådalen, lyder det fra Krogh.

– Det handler om, at vi træner på det og arbejder med det. Vi kan ikke bare sige, at vi er ikke gode til det, uden at vi stiller skarpt på nogle af de ting, vi kan forbedre. Og det er særligt i afslutningerne, fordi vi skaber de chancer, der skal til.

Forventer flere mål fra profil

Søren Krogh tror på, at der ligger flere fynske mål og venter. Og adspurgt om, hvor de skal komme fra, så ser cheftræneren en bred vifte af mulige ophavsmænd.

– Max (Fenger, red.) kommer godt frem til tingene med hans dybe løb og hans bevægelser, og han har noget power. Han mangler lidt træf på bolden.

– Bashkim (Kadrii, red.) har det, og så er det jo Don Deedson. Han har lavet et enkelt mål i Viborg, og han er en af dem, som jeg forventer begynder at score noget mere. Så det skal jo komme fra de typer.

Don Deedson Louicius (OB 10) mod Jacob Rasmussen (Brøndby 4) da OB møder Brøndby i Superligaen på Nature Energy Park i Odense søndag den 25. februar 2024.
Don Deedson er topscorer i OB i Superligaen i år med otte fuldtræffere. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Svend Köhler kan måske også begynde at lave lidt mål, så jeg kan få ham lidt mere som boks-til-boks. Kunne vi få Rami (Al Hajj, red.) tættere på modstanderens felt også, er der måske også noget der. Men vi mangler mål, og det er der bare ingen tvivl om, slutter Krogh.

Søren Krogh har luret David Nielsen: Jeg køber den ikke

Fynboerne tager hul på Kvalifikationsspillet med en hjemmekamp mod Vejle Boldklub. Opgøret fløjtes op tirsdag klokken 19.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P