Æresdivisionen

Anton Gaaei med sublimt oplæg i Ajax-triumf

Anton Gaaei startede på bænken, men kom ind i anden halvleg og var med til at cementere sejren for Ajax, som søndag vandt 1-3 i udekampen mod Zwolle.

Anton Gaaei i kamp for Ajax

Der har været langt mellem succeserne for Anton Gaaei i hollandske Ajax.

Danskeren skiftede fra Viborg til den omtumlede storklub i sommer, men har leveret ustabile præstationer og været genstand for stor kritik.

Søndag kom der oprejsning for den 21-årige midtjyde, da Ajax mødte midterholdet Zwolle i Æresdivisionen. Han måtte dog tage til takke med en bænkplads.

Herfra kunne han se Ajax komme buldrende fra start, og det gav pote efter 12 minutter, hvor islandske Kristian Hlynsson bragte gæsterne foran.

Og bare 12 minutter senere fordoblede den tidligere Arsenal-angriber Chuba Akpom føringen, og så lignede det tre sikre point til Ajax.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg, og efter 65 minutter blev det så tid for Anton Gaaei til at smide overtrækstrøjen.

Gaaei kunne se sin danske landsmand Younes Namli assistere til Filip Krastev, som bragte spænding i opgøret med 18 minutter igen. Og Zwolle fik faktisk kortvarigt udlignet i det 79. minut, men målet blev annulleret af VAR for offside.

Og så var det tid for Anton Gaaei til at lukke kampen.

Efter 84 minutter var wingbacken stukket af sted på kanten og tæmmede en lang aflevering fra Tahirovic på fornemmeste vis. Gaaei lagde herefter bolden perfekte til rette for den fremadstormende Chuba Akpom inde foran målet, som kunne gøre det til kampens resultat 3-1.

Medie: Anton Gaaei kan være fortid i Ajax til sommer

Med sejren er Ajax tilbage på femtepladsen i Æresdivisionen, som danskerklubben NEC Nijmegen ellers havde erobret efter lørdagens overraskende sejr over topholdet PSV.