Æresdivisionen

Schöne på tavlen i sæsonens første PSV-nederlag

PSV Eindhoven havde inden lørdagens kamp mod NEC Nijmegen ikke tabt i denne sæson i Æresdivisionen. Men topholdet led sit første nederlag lørdag eftermiddag, blandt andet efter scoring fra Lasse Schöne.

Lasse Schöne sparker den ind på straffespark for Nijmegen

PSV har været uovervindelige i denne sæson i Æresdivisionen.

Det suveræne tophold havde inden lørdagens kamp vundet 23 ud af 26 opgør og spillet de sidste tre uafgjort.

Men lørdag blev den imponerende stime brudt, da NEC Nijmegen bød PSV op til dans. Og det var med danske Lasse Schöne, der svingede taktstokken.

Kampen startede ellers planmæssigt for gæsterne fra Eindhoven, da den unge angriber Johan Bakayoko var først over en ripost og bragte PSV foran.

Men kort før pauseteen blev Nijmegen tildelt et straffespark efter en VAR-kendelse, og her 37-årige Schöne sikkerheden selv. 1-1 ved pausen.

Anden halvleg var blot fire minutter gammel, da Nijmegens Kodai Sano sendte bolden ind bag PSV-målmand Walter Benitez.

Lasse Schöne måtte udgå med en skade efter en time spil, og bare minuttet efter danskerens udskiftning udbyggede Nijmegen føringen ved Sylla Sow.

PSV fik muligheden for at bringe spænding ind i opgøret, da topholdet blev tildelt et straffespark med otte minutter igen. Luuk de Jung blev sat til at sparke, men han blev læst af Jasper Cillesen i Nijmegen-målet.

Dermed indkasserer PSV sit første nederlag i denne sæson, men har stadig ti point ned til Feyenoord på andenpladsen. Nijmegen overhaler Ajax på femtepladsen.