Jupiler Pro League

Belgisk klub fyrer træner midt i matchfixing-anklage

Den belgiske klub Westerlo har tirsdag fyret sin cheftræner efter anklager om manglende fair play og endda matchfixing i kølvandet på afslutningen af søndagens ligakamp mod Genk.

Rik De Mil peger på en journalist
Foto: KVC Westerlo

Kampen mellem Westerlo og Genk har fået et efterspil.

Søndag stod de to hold overfor hinanden i den sidste runde af grundspillet i Jupiler Pro League.

Genk kunne med et uafgjort resultat komme i mesterskabsspillet, og Westerlo havde brug for ét point for at gå fri af nedrykningsspillet.

Og kampen endte 1-1.

I slutminutterne havde begge mandskab et brugbart resultat. Det medførte, at Genk – trods en mand i undertal – helt uhindret kunne trille bolden rundt i de bagerste geledder og lade tiden løbe ud.

Ingen fra Westerlo pressede for at erobre bolden, og spillerne på banen blev set give hånd, mens kampen stadig var i gang. Det skriver Get Football Belgium.

Rik De Mil peger på en journalist
Foto: KVC Westerlo

Ifølge mediet er den belgiske statsanklager angiveligt i gang med at undersøge, om der er tale om brud på fair play-reglerne, og sågar om der kunne være tale om matchfixing.

Westerlo var mandag ude og tage afstand fra de scenerne. Tirsdag er klubben gået skridtet videre, og har valgt at fyre cheftræner Rik De Mil øjeblikkeligt, som følge af hændelserne søndag,

Danskerscoring i Belgien sender Westerlo væk fra bunden

– Klubben har ophævet kontrakten med cheftræner Rik De Mil med øjeblikkelig virkning. Selvom klubben overvejede et langt partnerskab, har vi følt, at det var nødvendigt at tage denne beslutning.

– Klubben er kede af at skride til denne handling, men kan ikke acceptere, at der stilles spørgsmål ved klubbens værdier og standarder, skriver Westerlo på sin hjemmeside.

Den 42-årige nu forhenværende cheftræner kom til Westerlo i december og nåede kun 13 kampe i spidsen for klubben.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P