3F Superligaen

Dødbold gav tre point: Alle ved det betyder meget for mig

OB vandt sødagens bundgyser mod Vejle Boldklub. Sejrsmålet kom efter et hjørnespark, og det var langt fra en tilfældighed, fortæller fynboernes nye dødboldsspecialist efter kampen.

OB ansætter Mads Lyng som assistenttræner.
Foto: OB
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det var lige efter bogen, da Max Fenger stangede bolden ind i nettet søndag eftermiddag.

Målet kom efter en dødbold og denne del af fodboldspillet har haft et særligt fokus i Ådalen i 2024.

Her har assistenttræneren Mads Lyng været manden med ansvaret for de fynske standardsituationer, og mod Vejle gav vinterens hårde træning pote.

Fynboerne vandt 0-1 på føromtalte Fengers hovedstødskasse efter 11 minutter. Forud for målet er gået en masse hårdt arbejde og et ændret mindset.

– Vi har brugt rigtig meget af vores opstart og træningstid på at arbejde med spillernes fokus og mindset. De er klar på, at det her, det er vigtigt, udtaler Lyng til campo.dk.

Lyng fortæller, at det har været en ønske for cheftræner Søren Krogh at prioritere arbejdet med dødbolde i begge ender af banen.

OB's træner Søren Krogh i jubel efter slutfløjt i superligakampen mellem Viborg FF og OB på Energi Viborg Arena, fredag den 16. februar 2024.
Mads Lyng (tv.) og resten af OB’s stab jubler efter en scoring i Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

– Det fokus og den vigtighed, der er sat på det fra Sørens side har jo gjort, at jeg har nogle rammer, hvor der kan arbejdes med kvalitet, og jeg kan mærke, at spillerne køber ind på det, fordi de kan se, at det giver mening.

OB har ikke lavet mange mål efter dødbolde i denne sæson, og derfor var jublen også stor efter søndagens sejrsgivende kasse.

Det er fedt at være et sted, hvor folk får et klap på skuldrene

Mads Lyng efter OB’s sejr over Vejle

– Det er klart, når man arbejder med noget kontinuerligt, og folk tror på det, så kommer der også gevinster ud af det. Derfor er jeg selvfølgelig sindssygt glad, og det er alle, over at vi rent faktisk får udbytte af noget, vi har arbejdet rigtig rigtig hårdt med, udtaler den tidligere AC Horsens-assistent.

En grundig analyse

Mads Lyngs arbejdsområde er altså særlig med udgangspunkt i dødbolde, offensive såvel som defensive. I forrige runde smed OB sejren på gulvet, da AGF udlignede efter en dødbold, men mod Vejle var der gevinst.

– Jeg sidder hver eneste uge og kigger udelukkende på vores modstanders dødbolde. Jeg laver analyser og prøver at tilpasse vores egne dødbolde. Vi har nogle grundformer på vores egne dødbolde, som er vores skelet. Derfra kan vi lave små variationer på, hvordan vi vil ramme en modstander med det, vi kan.

Søndag ramte Fenger, Lyng og OB modstanderen. Det gav tre point og også et klap på skuldrene fra Krogh og resten af kollegaerne i staben.

Mirakelredning i OB’s bundsejr over tamme Vejle

– Selvfølgelig, vi støtter jo hinanden. Dødboldene har været mit fokusområde. Jeg arbejder ekstra meget med, så alle ved jo også, at det betyder meget for mig og for alle de spillere, der har arbejdet hårdt med det, når det lykkes.

– Det er fedt at være et sted, hvor folk får et klap på skuldrene, og også selv giver, når folk lykkes med nogle af de ting, man ved, de har arbejdet med, slutter Lyng.

Med søndagens sejr indtager OB syvendepladsen i 3F Superligaen. Grundspillet sluttes på den berygtede hjemmebane i Odense søndag, hvor F.C. København gæster. Hovedstadsklubben kommer ind til opgøret med en storsejr i bagagen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P