3F Superligaen

FC Nordsjælland sælger finne til svenske IK Sirius

FC Nordsjælland har solgt finske Leo Walta til svenske IK Sirius.

Leo Walta skifter permanent til svenske Sirius.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter fire og et halvt år og i alt 23 kampe er finske Leo Walta nu officielt fortid i FC Nordsjælland.

Superligaklubben har fredag solgt den 20-årige finske midtbanespiller til Allsvenskan-klubben IK Sirius.

Leo Walta imponerede i 2019 FC Nordsjællands rekrutteringshold i en u17-landskamp mellem Finland og Danmark i sådan en grad, at klubben hentede ham til Nordsjælland.

Nu er Walta blevet solgt til svenske IK Sirius, og i Uppsala-klubben bliver han holdkammerat med danske Marcus Lindberg og Yousef Salech.

– Jeg har haft 4,5 rigtige gode år i FCN. Jeg har lært en masse i min tid her i klubben, og det er jeg taknemmelig for. Det hele startede i mine første år på U19, hvor jeg lærte en masse om fodbold, men også en masse om livet mere generelt.

– Jeg tager en masse gode minder med mig fra FCN, og jeg vil savne mange af de mennesker, jeg har mødt de sidste 4,5 år, lyder det fra Walta.

Leo Walta kommer oprindeligt fra den finske klub HJK, og det seneste år har han været udlejet til henholdsvis HB Køge og svenske Mjällby.

Leo Walta skifter fra FCN til IK Sirius.
Foto: IK Sirius

– Det sidste år har jeg haft to gode lejeophold, og jeg føler, at jeg nu er klar til at spille mere fast på et godt niveau. Sirius har været interesseret i mig i et godt stykke tid, og de har en klar plan for mig, hvorfor jeg er sikker på, at det er det rigtige skridt for mig.

I IK Sirius kan de godt nikke genkendende til den efterhånden længerevarende interesse.

– Leo er en spiller, som vi blev interesseret i i forbindelse med hans udløb til HB Køge. Vi var interesserede i ham sidste sommer, men da kunne vi kun leje ham, og det var vi ikke interesserede i. Vi har haft en fortløbende dialog med FCN, og nu var timingen den rette, så det føles godt at have fået ham på plads, lyder det fra Jonathan Ederström, der er cheftræner for IK Sirius.

IK Sirius sikrede sig tidligere på året en pæn indkomst, da de solgte den tidligere AaB og Vendsyssel-angriber Wessam Abou Ali til egyptiske Al Ahly SC.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P