Europæiske Ligaer

Medie: Dansk klub-ejerskab på kant med FIFA’s regler

Eskilstuna fik ved årsskiftet danske Christian Iversen som direktør, efter danskerens JCR Holding købte sig ind i klubben. Samtidig med direktørrollen er Iversen også medejer af en agentvirksomhed, og det kan være i strid med FIFA’s regler. Det skriver svenske Expressen.

En bold på græsset
Foto: Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Den svenske avis Expressen bringer onsdag en historie fra den svenske klub AFC Eskilstuna.

Eskilstuna er netop rykket i den tredjebedste række i Sverige, og de fik ved årsskiftet nye minoritetsejere, da den danske virksomhed JCR Holding købte 49 procent af klubben.

En af medejerne i JCR Holding er den tidligere FC Roskilde-træner Christian Iversen, og i forbindelse med opkøbet af Eskilstuna overtog Iversen samtidig rollen som klubbens administrerende direktør.

Foruden JCR Holding er Iversen også medejer af den danske agentvirksomhed NextStep Sports Management.

Dermed er Iversen både partner i en agentvirksomhed og sidder samtidig med indflydelse i en fodboldklub. Det kan ifølge det svenske fodboldforbunds advokat stride i mod FIFA’s regler.

Det skriver svenske Expressen.

Avisen har forsøgt at få et svar fra FIFA, men verdensorganisationen henviser til deres agentreglement, hvori der står, at en autoriseret agent ikke må have interesser i en fodboldklub.

Clearet med FIFA

Den 45-årige Christian Iversen fortæller til Expressen, at han ikke er autoriseret agent og blot udfører uddannelsesmæssige konsulentopgaver i agentvirksomheden.

Ifølge direktøren, så er hans eneste bidrag til NextStep Sport Management, at han er kommet med pengene, således at agentvirksomhedens anden partner, kammeraten Anders Hansen, kunne arbejde på fuldtid.

Avisen skriver videre, at Iversen allerede har forklaret situationen for FIFA, og de har givet grønt lys til danskeren.

– Jeg har FIFA’s ord for, at mit engagement i NSM (NextStep Sports Management, red.) og i AFC (Eskilstuna, red.) er helt i orden, og jeg kan ikke forestille mig, hvordan jeg skulle misbruge min position. Jeg ejer aktierne i AFC sammen med to andre partnere, som jeg rapporterer til, og som jeg træffer de forskellige beslutninger med, udtaler Iversen til Expressen.

JCR Holding beskæftiger sig blandt andet med uddannelse af ledere i erhvervslivet.

Christian Iversen var cheftræner i FC Roskilde i ti kampe tilbage i 2019. Fra 2015 til 2017 stod han i spidsen for Hvidovre IF, som dengang lå i 2. Division.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P