3F Superligaen

Brøndby mistolkede regler: Afviste kørestolsbruger

Brøndby IF kom på et fejlagtigt grundlag til at afvise minimum én kørestolsbruger til hjemmebaneopgøret mod FC Midtjylland søndag.

Brøndby IF kom ved en fejl til at afvise minimum én kørestolsbruger til kampen mod FC Midtjylland.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En bitter sag ser ud til at få en god ende.

Brøndby IF afviste søndag en kørestolsbruger, der gerne ville ind og se kampen mod FC Midtjylland på Brøndby Stadion.

Årsagen var, at kørestolsbrugeren ikke havde en hjælper med.

Problemet er bare, at det argument alligevel ikke helt holder i retten, så at sige.

– Jeg er netop blevet afvist i døren ved Brøndby Stadion, fordi jeg er kørestolsbruger og ikke har en hjælper. Jeg har fulgt den her klub siden midten af 90’erne og haft sæsonkort i 20 år uden problemer. Nu er det åbenbart slut. Jeg kan ikke beskrive, hvor skuffet jeg er, Brøndby IF, skrev Jacob Ø. Wittorff på det sociale medie X søndag.

Allerede mandag har parterne nu været i dialog med hinanden, og her lader Brøndby forstå, at det var klubben, der begik en fejl.

– Jeg har netop lige talt med Brøndby IF, der har beklaget og oplyst, at man har tolket reglerne forkert. I fremtiden vil det blot være en opfordring, at man medbringer en hjælper og ikke et krav, skriver Jacob Wittorff mandag.

Han henviser samtidig til en nyhedsberetning på Brøndby IF’s hjemmeside, hvor Superligaens aktuelle førsteplads bekræfter.

Fejlen skyldes nemlig en fejlfortolkning af reglerne i forbindelse med arbejdet omkring sikkerheds- og evakueringsplaner for Brøndby Stadion.

– Vi havde til gårsdagens kamp mod FC Midtjylland fortolket lovgivningen på området og dialogen med myndighederne således, at kørestolsbrugere fra og med gårsdagens kamp skulle have en ledsager med. Det implementerede vi derfor for første gang i praksis i går.

– Vi har siden kampen i går arbejdet med at få præciseret vores procedurer for kørestolsbrugere, så vi sikrer, at alle får bedst mulig tilgængelighed på Brøndby Stadion.

– På den baggrund kan vi oplyse, at fremadrettet vil det IKKE være et krav, at man skal have en ledsager med, når man som kørestolsbruger besøger Brøndby Stadion, men det vil derimod være vores anbefaling, at man som kørestolsbruger medbringer en ledsager på ledsagerordningen, skriver Brøndby IF på sin hjemmeside.

Selvom det unægteligt må være en bitter oplevelse for Jacob Wittorff, og eventuelle øvrige kørestolsbrugere, der blev afvist til mandagens kamp, skal han og andre i samme situation altså ikke frygte, at historien gentager sig.

Det må dog fortsat ærgre ham, at han ikke blev lukket ind til en kamp, som Brøndby på heroisk vis vandt 1-0, selvom man var en mand nede allerede efter et kvarter.

Med sejren overtog Brøndby samtidig Superligaens førsteplads.

Du kan se højdepunkter fra opgøret i videoen øverst i artiklen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P