3F Superligaen

Krogh inden Viborg: Vi skal fremad og afsted

Søren Krogh og OB tager fredag hul på Superligaen, når Viborg venter på udebane. Og fynboernes cheftræner håber at se nogle af de ting, som er arbejdet på henover vinteren.

Søren Krogh (OB Træner) under superligakampen mellem OB og FC Nordsjælland på Nature Energy Park i Odense søndag den 3. december 2023.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Superligabolden ruller atter igen.

I december gik den bedste danske fodboldrække i hi, men fredag aften sparker Viborg og OB superligadøren ind.

Den nye mand i spidsen i OB, Søren Krogh, fortæller, at vinteren er brugt på at arbejde med taktik, mindset og kultur.

For klubben skal i kamp for overlevelse.

– Jeg håber selvfølgelig, at vi kan se noget af det, vi har arbejdet med, i Viborg. Vi skal sætte en hel kamp sammen igen, ligesom vi gjorde mod Seattle, så vi får lavet en god over kamp 90 minutter.

OB vandt årets sidste træningskamp med 3-0 over MLS-holdet Seattle Sounders. Fredag aften gælder det Viborg FF, og Krogh har stor tro på sit mandskab.

Søren Krogh (OB Træner) under superligakampen mellem OB og FC Nordsjælland på Nature Energy Park i Odense søndag den 3. december 2023.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Jeg håber igen, at vi ser et OB-hold, som vil fremad, som vil afsted og som har et spil, man kan læne sig opad. Hvor der er en base og et fundament, så det ikke bliver for åbent eller for løst.

Foruden forårspremiere, så er kampen mod Viborg også et opgør om vigtige point mellem rækkens nummer otte og nummer ni.

– Jeg forventer en kamp, hvor vi først og fremmest står rigtig godt og stærkt defensivt. Og så kan vi forhåbentlig få et par høje erobringer også, hvor vi har vist noget farlighed i vores omstillinger.

– Og så handler det om at komme i nogle gode positioner og få sat nogle af de kompetencer i spil, der er omkring offensiven. Der er nogle ting, vi skal have gang i inde i modstanderens felt og få lagt et tryk derinde, også med vores wingbacks.

Ingen panik

OB har ved flere lejligheder italesat, at dette forår handler om en ting: Overlevelse i Superligaen. En sejr over Viborg kan give tiltrængt pusterum i OB, men et nederlag er ikke jordens undergang.

– Det hele bliver jo ikke afgjort i Viborg. Der er rigtig mange kampe tilbage, og der er et nedrykningsspil. Der stadig mange minutter foran os, så det handler om at have is i maven og ikke gå i panik og lave kampen i Viborg til en finale. Jeg har gjort en dyd ud af at sørge for, at det ikke er der, vi er.

– Velvidende at kampene er små finaler for os, men ikke på den måde, at det hele bliver afgjort nu. Vi skal skrabe alle de point sammen, vi overhovedet kan, slutter cheftræneren.

Kampen mellem Viborg og OB fløjtes op klokken 19 og kan ses på TV3Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P