Albert Grønbæk lynede to gange, da Bodø/Glimt var lige ved at gøre det helt onde ved Ajax i Conference League torsdag aften.

Danske Albert Grønbæk lynede to gange, da Bodø/Glimt skød Ajax i sænk.

Albert Grønbæk skinner på den europæiske scene.

Den tidligere AGF-profil boltrer sig i norske Bodø/Glimt, og torsdag aften gjorde han også det onde ved Ajax i Conference League.

Den hollandske storklub kom i knibe på hjemmebane, takket være to Grønbæk-scoringer, men endte med at redde et 2-2-resultat.

Efter 16 minutters spil lynede det for første gang i Amsterdam, da Albert Grønbæk fik sneget en afslutning forbi Diant Ramaj i Ajax-målet, som blev fanget på det gale ben.

I anden halvleg blev Albert Grønbæk belønnet for et ihærdigt genpres, da den 22-årige midtbanespiller erobrede bolden på Ajax’ banehalvdel.

Således kørte Bodø/Glimt kontramaskinen, og noget tilfældigt dunkede bolden ned for Grønbæk, som for anden gang i opgøret passerede Ajax-keeperen til 0-2.

Den tidligere Brøndby-spiller Håkon Evjen blev noteret for oplægget til 0-2-scoringen.

Efter 79 minutters spil pillede Bodø/Glimt-boss, Kjetil Knutsen, Albert Grønbæk ud til fordel for Oscar Kapskarmo.

Sent i opgøret fik Ajax tildelt et straffespark, da Brian Brobbey blev nedlagt i Bodø/Glimt-feltet – efter et VAR-tjek kastede det også et rødt kort af sig til Odin Bjortuft.

Branco van den Boomen eksekverede fra pletten, og så satte Ajax jagten ind.

Steven Berghuis fik i de allersidste sekunder af opgøret vippet bolden over Kjetil Haug i Bodø/Glimt-buret til kampens slutresultat 2-2.

Albert Grønbæk har siden skiftet til Bodø/Glimt optrådt 71 gange, hvor det er blevet til et afkast på 20 mål og 13 oplæg.