Kvindelandsholdet

Danmark og Sverige ansøger sammen om Kvinde-EM i 2029

Det danske og svenske fodboldforbund tilkendegiver nu sin interesse i værtskabet for kvindernes EM-slutrunde i 2029. Det meddeler DBU torsdag.

Danmarks kvindelandstræner Andree Jeglertz snakker
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Danmark, Sverige, Norge og Finland prøvede at få EM-slutrunden i 2025, men forgæves.

Nu prøver Danmark og Sverige så igen.

Dansk Boldspil-Union skriver torsdag i en pressemeddelelse, at de to nabolande ønsker at afholde EM-slutrunden i 2029.

– Fodbold for piger og kvinder i Danmark og Europa er i rivende udvikling med stigende interesse og flere piger og kvinder, der spiller fodbold, udtaler formand i DBU, Jesper Møller.

De fire nordiske lande blev forbigået i 2025, da Schweiz blev tildelt værtskabet. DBU har efterfølgende evalueret, at det er bedst kun at være to værtlande.

– Det var en kæmpe skuffelse, at vi ikke fik lov til at afvikle et EM for kvinder i 2025 sammen med vores nordiske venner. Vores landshold skal opleve en stor turnering på hjemmebane.

– Derfor forsøger vi nu igen i et samarbejde med Sverige. Det har langt større chance, end hvis vi igen ville være fire lande, udtaler Jesper Møller

DBU oplyser, at UEFA forventes at melde om proces og kriterier for EM-værtskabets i 2029 senere i år. Herefter vil DBU og det svenske fodboldforbund, SvFF, træffe den endelige beslutning om, hvorvidt der bydes ind på slutrunden i 2029.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P