NordicBet Ligaen

AC Horsens-ejer forlænger med direktør: Og vi leder efter en dansk sportschef

Der er sket en række ændringer i AC Horsens henover julen og i starten af forårssæsonen. Klubbens nye amerikanske ejere har ageret på transfermarkedet samt i administrationen, og campo.dk har interviewet ejer og bestyrelsesformand Bill Binnie om blandt andet den kommende sportslige ledelse.

Bill Binnie i interview med campo.dk om klubbens ambitioner
Foto: campo.dk

Når udenlandske ejere går ind i dansk fodbold, ringer alarmklokkerne hos mange.

Der har været flere skrækeksempler i dansk fodbold, hvor investorer udefra har kostet danske klubber dyrt på grønsværen… og i klubkassen.

Også amerikanske Carlisle Capitals ejerskab i NordicBet Liga-klubben AC Horsens har i den kontekst fået megen opmærksomhed siden efteråret, hvor de første nyheder om amerikanernes interesse opstod.

Vores CEO, som gør et fantastisk stykke arbejde, og som har været her i mange år, har lige forlænget sin ansættelsesaftale

– Bill Binnie

Senest har klubben også fyret sin sportschef gennem tre år, Niels Erik Søndergaard, men den amerikanske ejer slår nu fast, at der er en langsigtet strategi bag opkøbet i Østjylland, og at det er danske værdier, der fortsat bliver gennemgående.

Det gælder også sportschefen og hele den daglige ledelse, siger bestyrelsesformand Bill Binnie i et interview med campo.dk.

– Vi er i gang med processen og interviewer flere kandidater til rollen som sportschef. Det eneste krav, vi har, er, at det er en dansker. En der kender det danske marked. Det er enorm vigtigt.

Så det er en dansk sportschef, I kigger efter?

Ja. Uden tvivl. Det kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved.

Se hele interviewet med Bill Binnie i videoen i toppen af artiklen!

Bill Binnie har store ambitioner i AC Horsens men forsikrer, at man er en dansk klub, der jagter en dansk sportschef
Foto: achorsens.dk

Bill Binnie, der også nu har rollen som bestyrelsesformand i klubben, har selv stiftet selskabet Carlisle Capital for mere end 20 år siden, og med sig ind i klubben og bestyrelsen bringer han sønnerne Adam og Colin.

– Vi taler med folk, der har forskellige baggrunde. Men vi leder efter én, der deler de samme værdier og stiller samme krav som os. En der er ambitiøs og arbejder hårdt, og som ønsker at få AC Horsens tilbage til Superligaen, hvor den var før. Men også endnu vigtigere – at vi kommer tilbage og bliver der. Vi vil opfattes som en klub, der hører permanent til i Superligaen, som kan kæmpe mod de bedste hold i Danmark, lyder det fra ejeren, der også torsdag så sit nye hold tabe med 4-2 i en træningskamp mod Viborg FF.

Viborg-angribere viste skarphed i testsejr over Horsens

Direktøren har også forlænget sin aftale

Den nye klubejer i Horsens rejser snart videre fra Horsens men kommer tilbage til forårets første hjemmekamp, og i det hele taget behøver klubbens fans ikke at frygte en “hemmelig” ejer.

De er kommet for at blive og har i samme forbindelse forlænget aftalen med klubbens administrerende direktør Kristian Nielsen.

– Vores CEO, som gør et fantastisk stykke arbejde, og som har været her i mange år, har lige forlænget sin ansættelsesaftale, og han er også dansk, siger Bill Binnie i samme interview.

Og netop direktør Kristian Nielsen bekræfter, at han har bundet sig på en ny kontrakt i AC, hvor han tror på bedre rammer i direktørstolen.

– Jeg har lavet en ny kontrakt med klubben. Man kan mærke energien og engagementet. De vil det her, og de vil bringe de ressourcer ind, som skal til. Jeg kan godt lide de ambitionerne på klubbens vegne, siger Kristian Nielsen.

– De er fast besluttet på, at det her skal være en succes, slutter direktøren fortrøstningsfuld.

AC Horsens ligger lige nu på en syvendeplads i NordicBet Ligaen med et point op i top seks. Et dårlig efterår som altså kostede sportschefen jobbet forleden. Nu er en ny på vej. En dansker.

Du kan se hele interviewet med den amerikanske ejer. Det publiceres på campo.dk i løbet af de næste par dage.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P