AFCON 2024

Seks fans døde i Guinea efter sejrsfejring

Seks personer er døde i den afrikanske nation Guinea som følge af nationens sejr over Zambia ved Afcon fredag.

Seks guineanske fans er døde efter nationens sejr over Gambia ved AFCON 2023.
Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix

Seks fans døde natten til lørdag i den vestafrikanske land Guinea.

De tragiske dødsfald kom ovenpå nationens første sejr ved dette års Afcon, der afholdes i nabolandet Elfenbenskysten.

Guinea besejrede sent fredag aften Gambia med 1-0 – nationens bare tredje sejre i turneringen siden 2012, og det fik fans på gaden i hovedstaden Conakry i både bil og på motorcykler.

Tre personer døde, da to biler stødte sammen, mens flere kom til skade i andre trafikuheld, fortæller politiet ifølge BBC til Agence France Presse. Politiet kunne yderligere berette, at mange fans lod sig transportere på kølerhjelme, da sejrsfejringen fyldte gaderne i hovedstaden.

– Det vigtige er, at vores fans og befolkningen fejrer på en meget afmålt måde.

Mål og Highlights: Cameroun spiller lige op med Guinea trods rødt kort

– De er nødt til at passe på ikke at bringe sig selv i fare, for fodboldens mål er at bringe glæde og ikke at frarøve familier familiemedlemmer. Vi ønsker ikke at have dødsfald at sørge over, så vi beder alle om at fejre med samtidig passe på sig selv, så der ikke sker dem noget, siger Guineas fodboldforbunds manager Amadou Makadji til BBC Sport Africa.

Guineas sejr over Gambia betyder, at nationen er toer i Gruppe C med fire point, efter de fik uafgjort mod Cameroun i den første kamp.

Guinea kan endegyldigt sikre sig videre avancement, hvis de enten slår eller spiller uafgjort mod nabolandet Senegal i den sidste kamp i gruppen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P