Nedrivningen af Ceres Park: Genbrug og nyt liv til 2500 sæder
Nedrivningen af Ceres Park i Aarhus er påbegyndt, og her har genbrug af de eksisterende materialer høj prioritet.
Der er fortsat to og et halvt år til, at AGF for første gang kan træde ind på klubbens nye stadion i sommeren 2026.
Særligt én ting er i vejen for opbygningen af det nye stadion, og det er det eksisterende stadion, der har ligget på adressen for enden af Stadion Allé siden 1920 og siden 2001 i nuværende form.
Nu er nedrivningen af det gamle stadion sat i gang, og i den forbindelse har Kongelunden, som er navnet på hele det rekreative område, særligt ét mål for øje.
– Vores udgangspunkt er et ønske om at genbruge eller genanvende så meget som muligt af det, vi tager ned. Jo mere, vi kan genbruge, jo mindre nyt skal der produceres, og i byggeriet er det typisk fremstillingsprocessen, der er tung på klimakontoen, fortæller Hardy Pedersen, der er projektdirektør for Kongelunden.
Blandt andet har Aarhus Kommune og AGF allerede reserveret 2.500 sæder fra det gamle stadion, som skal genbruges på andre af byens idrætsanlæg.
Ni dårlige minutter: AGF smider stor føring i årets første testkampOgså trappetrin og en række andre elementer fra tribunerne får nyt liv, da de skal bruges i området omkring det nye stadion.
Mens det er A. Enggaard, der har hovedentreprisen på det nye stadion, så er det nedbrydningsfirmaet P. Olesen, der råder over det stål, beton og de øvrige materialer, der bliver tilbage fra det gamle stadion.
Endnu er der ingen melding om, hvorvidt de resterende materialer bliver genbrugt direkte, eller de først skal igennem forarbejdningsproces såsom eksempelvis omsmeltning.
AGF skal efter planen spille hele 2024 på det nuværende stadion med nedsat kapacitet, inden superligaklubben i 2025 rykker til midlertidige rammer i den nordlige del af Aarhus. I juli 2026 skal det nye stadion efter planen indvies.