Serie A

Joachim Andersen: Jeg lærte alt i Serie A

Joachim Andersen er ikke i tvivl om, at Serie A er den liga, hvor man som forsvarsspiller bliver bedst klædt på.

Joachim Andersen har lært alt i Serie A og af sin tidligere træner Marco Giampaolo.
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Joachim Andersen har trods sine bare 27 år været vidt omkring.

Den nuværende Crystal Palace-forsvarsspiller har været forbi både den hollandske Æresdivision, den franske Ligue 1 og nu altså Premier League.

Der er dog ingen af de tre ligaer, der når Serie A, når det kommer til oplæring af unge forsvarsspillere.

– Fra et defensivt synspunkt lærte jeg alt i Italien. Serie A er den bedste skole for en forsvarsspiller, og det er ligaen, hvor man lærer, hvordan man bliver på banen, hvordan man afleverer bolde og hvordan man hjælper sine holdkammerater.

– Der arbejder man på det hver uge i modsætning til Frankrig, Holland og England. Man lægger stor vægt på detaljer, og det er meget vigtigt for en forsvarsspiller som mig, siger den danske landsholdsspiller til Gianluca Di Marzio.

Følg Campo på Facebook

Joachim Andersen skiftede i sommeren 2017 fra hollandske Twente til italienske Sampdoria, hvor han i to sæsoner havde Marco Giampaolo som træner.

Den i dag 56-årige italiener har stået uden job siden oktober 2022, hvor han blevet fyret i Sampdoria efter en sæsonstart med bare to point i de første otte kampe.

Mål og Highlights: Arsenal er tilbage – ødelægger Joachim Andersen og co.

Står det til Joachim Andersen, så er det dog bare et spørgsmål om tid, før den mangeårige træner vender tilbage.

– Mister Giampaolo var min mentor. Han lærte mig alt i den defensive fase og forbedrede mig som spiller. Han er uden tvivl den træner, jeg har lært mest af. Han er en fantastisk træner, som jeg skylder meget. I øjeblikket er han uden hold, men jeg håber, at han snart vender tilbage til bænken, og hvem ved – måske kommer vi en dag til at arbejde sammen igen,

Joachim Andersen nåede at spille 39 kampe i Serie A, mens han indtil videre står noteret for i alt 118 kampe i Premier League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P