Jupiler Pro League

Freyr Alexanderssons nye spillere havde glemt hvordan man jubler: De er ikke vant til at vinde

Freyr Alexandersson fik lørdag aften en perfekt start som cheftræner i belgiske KV Kortrijk. Han fortæller efter slutfløjt, at det faktisk var en mærkelig oplevelse, da der efterfølgende skulle jubles - for spillerne anede ikke, hvordan det skulle gøres.

Freyr Alexanderssons spillere i KV Kortrijk havde glemt, hvordan man jubler.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

KV Kortrijk vandt lørdag aften sin første kamp i den belgiske Jupiler League siden oktober, da Standard Liège blev besejret ude med 0-1.

Nok ikke helt tilfældigt, så var det samtidig den forhenværende Lyngby-cheftræner Freyr Alexanderssons debut som cheftræner for den kriseramte klub.

Den islandske Kortrijk-træner var efter slutfløjt selvsagt meget tilfreds med lørdagens bedrift, men spillernes ageren vidner samtidig også om en klub i krise. De havde nemlig ikke helt styr på, hvordan man egentlig fejrer en sejr.

– De anede faktisk ikke, hvordan de skulle juble. Det var en mærkelig oplevelse. Men de var glade og stolte helt ind i deres hjerter – og det er det, som der er vigtigst, siger Freyr Alexandersson til campo.dk.

Selvom spillerne havde glemt kunsten at juble, så var stemningen på vej hjem dog ikke til at tage fejl af.

– Den er god. Folk slapper bare af. Vi har jublet og sunget lidt i omklædningsrummet, men de her gutter er ikke særlig vant til at vinde fodboldkampe. Så den kultur skal vi hjælpe dem lidt med.

Statistikkerne fra lørdagens udesejr taler sit eget tydelige sprog.

Godt nok vandt KV Kortrijk kampen, men det var Standard, der sad på størstedelen af både spillet og chancerne. Freyr Alexandersson lægger dog ikke særlig meget vægt på nogen af delene.

– Jeg så det, som jeg håbede – en rigtig god struktur på holdet. Vi var et hold helt indtil sidste fløjt, og vi spillede rigtig, rigtig klogt. Spillerne viste en kæmpe ære og passion.

– Vi har en del at hente i forhold til at bygge på og blive endnu dygtigere, men det her er begyndelsen og en kæmpe sejr ude mod Standard, siger han.

Sejren til trods, så er der stadig otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen for Freyr Alexandersson og co.

Derfor er det ikke kun de tre point nu og her, der luner nede i den belgiske vinterkulde. Håbet er nemlig, at sejren kan været med til at give en større tro på tingene.

– Jeg håber, at det giver os lidt mere selvtillid. Jeg har mærket et hold, som ikke har haft selvtillid.

– Men det skal nok give os selvtillid. Det viser, at de ting, som vi har arbejdet på de sidste 14 dage, bliver omsat til resultater.

– Der er stadig langt op. Men så længe, vi kæmper for det, så skal vi nok klare det.

At det lige netop endte med at blive en 0-1-sejr er desuden næppe tilfældigt. Det er nemlig defensiven, som den 41-årige islænding har haft mest fokus på, siden han i begyndelsen af måneden blev hentet til klubben.

– Struktur. Defensiv struktur. Det har været det største fokus sammen med mentaliteten og kulturen i hverdagen.

Selvom Freyr Alexandersson og resten af Kortrijk stadig har en stor opgave med at indhente otte point, så er troen på projektet altså så absolut tilstede.

Og hvorfor skulle den egentlig ikke også være det?

I forrige sæson klarede han nemlig en mindst lige så umulig opgave, da han i løbet af foråret var med til at sikre Lyngby overlevelse efter en overvintring klart nederst i superligatabellen.

Nu kigger han ind i en lignende opgave i Belgien, men selvom han nærmer sig en titel som “ekspert i overlevelse”, så er det nu ikke noget, som han mener ligger ham mere naturligt end så meget andet i trænergerningen.

– Jeg ved det ikke. Jeg håber ikke, at jeg bliver fast i den rolle i hele min karriere. Det gider jeg simpelthen ikke, siger han med et grin og fortsætter:

– Men jeg vil også sige, at i forhold til Lyngby, så var spillerne lige så stor en del – hvis ikke større – end jeg var i, at det lykkedes. De var stærke og viste stor karakter i den spillergruppe.

– Min opgave her er lidt at få spillertruppen i Kortrijk til at tro på tingene og være lidt stærkere kollektivt. Det har været en god start, men der er lang vej endnu.

Perfekt start for Freyr Alexandersson i Belgien – vigtig sejr i første kamp

Freyr Alexanderssons næste opgave er lørdag den 27. januar hjemme mod Leuven.

Der er her lagt op til en af sæsonens mere afgørende kampe, da også Leuven befinder sig under nedrykningsstregen i Belgien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P