Lyngby forhørte sig om Hoseth hos Da Silva: Jeg har kun gode ting at sige

Lyngby Boldklub forhørte sig hos klubbens tidligere spiller, Patrick Da Silva, da de skulle ansætte sin nye cheftræner, og Magne Hoseth fik udelukkende positive ord med på vejen.

Patrick Da Silva spår Magne Hoseth succes i Lyngby.
Foto: KÍ Klaksvik

I alt 35 kampe.

Så mange kampe nåede Patrick Da Silva at spille under Magne Hoseth i færøske KÍ i sidste sæson, og han har kun roser til overs for nordmanden.

I det hele taget finder man næppe en person, der er bedre til at sætte ord på den nye Lyngby-træner, eftersom Da Silva tilmed også kender Hoseths nye klub indgående.

31 kampe blev det nemlig til for Da Silva hos De Kongeblå fra 2019-2020, og venstrebacken blev da også taget med på råd, da superligaklubben begyndte at kredse sig ind på en afløser til Freyr Alexandersson.

– Jeg har kun gode ting at sige om ham, selvom det var hans første år som cheftræner, og Andreas Byder (Direktør i Lyngby, red.) ringede da også til mig og spurgte mig ind til ham, fortæller Da Silva til campo.dk og uddyber om Hoseth:

– Han kom rigtig godt efter det, selvom han manglede noget erfaring i starten. Han modnede meget igennem sæsonen og særligt i de europæiske kampe. Vi er et hold, der er nemt at træne, for vi har den færøske mentalitet, hvor vilje og fight i hvert fald ikke er noget, vi går ned på, så Magne kunne fokusere 100 procent på den taktiske del.

Rutineret dansk cheftræner i spil som Hoseths afløser i KÍ Klaksvík

KÍ Klaksvik vandt i 2023 den færøske liga for tredje sæson i træk, mens Lyngby også må siges at have haft et mere end godkendt 2023, og i det hele taget er der flere fælles træk mellem de to klubber, som får Lyngbys valg af Magne Hoseth som ny cheftræner til at tegne godt.

– Både Lyngby og KÍ er familieklubber, hvor man går meget op i det sociale. Jeg husker omklædningsrummet og tiden i Lyngby som en sindssyg fed tid, hvor jeg glædte mig til at komme til træning hver eneste dag, og hvor vi grinede og havde det sjovt før træningerne.

– Det passer Magne godt ind i. Personlighedsmæssigt er han en sindssyg fed træner – sådan en træner, jeg godt kan lide. Han er seriøs på træningsbanen, men udenfor banen kan man grine med ham, og han fyrer også selv jokes af, fortæller Da Silva.

29-årige Da Silva kan da også berette om særligt én mangel hos Hoseth, som den 43-årige nordmand dog formåede at vende til noget positivt.

Magne Hoseth om Lyngby-ansættelse: Er her for at skabe historie

– Hans engelsk er ikke super godt, så der var et par gange, hvor han fik hele omklædningsrummet til at flække af grin umiddelbart inden en kamp ved at sige nogle forkerte ord.

– Der er nogle trænere, som man bestemt ikke ville grine af, men det var sådan en lille ting. Han stolede nok på os, og vi stolede nok på ham til at vi kunne grine af ham, og så gå direkte ud og spille en kamp, lyder det fra Da Silva.

Med i alt 35 kampe under Magne Hoseth er nordmanden den træner, som Patrick Da Silva har spillet flest kampe under i sin karriere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P