Premier League

Medie: To PL-klubber risikerer FFP-dom på mandag

Everton har allerede fået fratrukket 10 point i indeværende sæson, da de blev dømt i brud på FFP-regler. Mandag risikerer de, sammen med Nottingham Forest, endnu en dom.

Sean Dyche kan risikere endnu en pointstraf
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Så er den måske gal igen.

Tidligere i sæsonen så vi Everton blive idømt en pointstraf på 10 point, da de blev dømt i overtrædelse af FFP-regler.

Nu skriver The Athletic, at både Everton og Nottingham Forest mandag får afsagt dom i en ny anklage om brud på de finansielle fairplay-regler.

Ifølge The Athletic er det en uafhængig domstol, der skal vurdere, om de to klubber har forbrudt sig mod reglerne for, hvor mange penge, der må strømme ud af klubberne per sæson.

Jævnfør reglerne må der bruges 105 millioner pund (910 millioner kroner, red.), der ikke tager højde for indtjening, per sæson.

Ifølge The Athletic har begge klubber overskredet denne grænse over de seneste sæsoner, og de risikerer dermed en bøde- eller pointstraf.

Men det bliver ikke uden kamp.

Ifølge The Athletic vil Forest pege insisterende på sommersalget af Brennan Johnson, der indbragte klubben 47,5 millioner pund (412 millioner kroner, red.).

Everton-profil: Pointstraffen har skabt sammenhold

Samtidig skriver mediet, at Everton, ligesom de gjorde i den tidligere FFP-sag, som de tabte, vil pege på det kæmpe stadionprojekt, som de har gang i, da dette kan være en formildende omstændighed for overtrædelsen.

På nuværende tidspunkt er det kun Manchester City, der er blevet dømt skyldig i overtrædelsen af den konkrete paragraf.

Domstolen offentliggør dommen mandag, men konsekvenserne af potentielle overtrædelser vil med al sandsynlighed først være kendte, efter klubberne har fået svar på deres forventede appeller om omstød.

Everton ligger på nuværende nummer 17 i Premier League, hvor de har et point ned til nedrykningsstregen.

Nottingham Forest ligger nummer 15 med fire point ned til nedrykningsstregen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P