Æresdivisionen

PSV tangerer vanvittig rekord – Luuk de Jong bliver historisk i ny sejr

Det var rekordernes dag i Eindhoven lørdag, hvor PSV nu har vundet 17 kampe i træk i Æresdivisionen, mens også Luke de Jong med et hattrick blev historisk.

PSV tangerer rekord for flest sejre i træk i Æresdivisionen.
Foto: Bart Stoutjesdijk/AFP/Ritzau Scanpix

PSV har spillet 17 kampe i Æresdivisionen i denne sæson, og de har stadig til gode at tabe point.

17 sejre i træk i sæsonens første 17 kampe er det altså blevet til, efter Eindhoven-klubben lørdag aften besejrede Excelsior 3-1 på et hattrick af Luuk de Jong, der også selv blev historisk.

De tre mål sender nemlig Luuk de Jong ind i top-ti over de spillere i historien, der har scoret flest mål i Æresdivisionen.

Med sejren har PSV selvsagt klokkeklar kurs mod det hollandske mesterskab, da de nu har 13 point ned til Feyenoord på andenpladsen.

PSV tabte den 20. september hele 4-0 til Arsenal i Champions League, men den kamp står stadig som holdets eneste nederlag i indeværende sæson, hvor det også er blevet til uafgjort mod Rangers, Sevilla, Lens og Arsenal.

Peter Bosz’ mandskab har med den 17. sejr i sæsonens første 17 kampe tangeret den rekord, som PSV under ledelse af Guus Hiddink selv satte tilbage i 1987-1988-sæsonen, hvor de med blandt andre Frank Arnesen, Søren Lerby, Jan Heintze, Ivan Nielsen og Ronaldo Koeman satte en tilsvarende rekord.

Med lørdagens sejr kan 2023-2024-holdet i PSV nu tage rekorden selv, når de på søndag møder FC Utrecht. Inden da møder de Twente i den hollandske pokal-ottendedelsfinale.

PSV sluttede sidste sæson med en udesejr over AZ, så tæller man igennem sæsonerne, har Eindhoven-klubben faktisk vundet 18 kampe i træk. Guus Hiddinks mandskab i sluttede dog sæsonen 1986-87 af med seks sejre i træk, så Peter Bosz’ mandskab skal vinde de næste fem kampe for at tangere rekorden for flest sejre i træk på tværs af sæsonerne i Æresdivisionen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P