Premier League

Newcastle præsenterer gigantisk underskud – ‘vellykket’ udtaler CEO

Det er ikke småbeløb, der arbejdes med i Newcastle Uniteds årsregnskab for sæsonen 2022/2023. Den saudisk-ejede storklub præsenterer et gigantisk underskud, men på ledelsesgangene er der tilfredshed med regnskabet.

Newcastle United Logo

Der er røde tal på bundlinjen hos Newcastle United.

Klubben har netop offentliggjort sit regnskab for sidste sæson, og det er et stort underskud, klubben præsenterer torsdag.

Klubben registrerer et resultat efter skat på minus 635 millioner kroner, hvilket er 23 millioner kroner dårligere end sidste år. Et kæmpe underskud, men der også sorte tal i det netop offentliggjorte regnskab.

Newcastle registrerer således en øget omsætning på 39 procent i forhold til forrige regnskab, og klubben har for sæsonen 2022/2023 omsat for 2,2 milliarder danske kroner.

Stigningen i omsætningen kommer især fra øgede indtægter på kampdage og kommercielle- og medierettigheder. I 2021 blev Newcastle opkøbt af den saudiske investeringsfund Public Investment Fundmeddeler, og Newcastle oplyser, at ejerne har skudt flere penge ind i klubben siden ophøret af det netop offentliggjorte regnskabet.

Og trods det enorme underskud, så udtrykker den administrerende direktør i Newcastle stor tilfredshed.

Medie: Kæmpe milliardforretning – så meget har Saudi-Arabien brugt på sportswashing siden 2021

– Newcastle United har haft et meget vellykket år både på og uden for banen. Vi øgede indtægterne med 39 procent efter en stigning i tv-penge, forbedrede sponsoraftaler og et skarpere fokus på alt, hvad vi gør på tværs af klubben, udtaler administrerende direktør i Newcastle United, Darren Eales.

– Vi fortsætter med at gøre fremskridt hver dag, mens vi styrker fundamentet for det langsigtet projekt, vi udvikler her i klubben, slutter direktøren.

Formanden i Public Investment Fund er den saudiske kronprins Mohammed bin Salman, og fonden anslås blandt andet af nyhedsbureauet Reuters for at være god for omkring 5000 milliarder kroner.

Newcastle ligger aktuelt nummer ni i Premier League.

Medie: Newcastle jagter PL-bomber

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P