3F Superligaen

AGF snupper Solbakken-assistent

AGF har mandag præsenteret klubbens nye målmandstræner, og det er bestemt ikke en hvilken som helst, aarhusianerne har snuppet fra det norske fodboldforbund.

AGF har denne vinter været på jagt efter en ny målmandstræner, og ham har de nu fundet.

På Fredensvang kan målmændene Bailey Peacock-Farrel, Jesper Hansen og Jonathan Hutters nu se frem til kyndig vejledning fra en normand med erfaring fra både Bundesligaen og Premier Legaue.

Det er nemlig 59-årige Frode Grodås, som aarhusianerne har hentet hos det norske fodboldforbund, hvor han har været målmandstræner helt siden 2010 – senest i 32 kampe under Ståle Solbakken.



- Frode er en meget dygtig og erfaren træner, som både jeg og Uwe Rösler gennem tiderne har stiftet bekendtskab med og som har et godt ry i branchen for sin nidkærhed og store professionalisme.

– Han kommer både med erfaring fra sin egen tid som spiller og som træner i forskellige klubber og fra de senere år, hvor han har arbejdet med de norske landsholdsmålmænd, fortæller sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye.

Frode Grodås spillede selv 50 A-landskampe for Norge i sin professionelle karriere, der også bød på ophold hos klubber som Chelsea, Tottenham, Schalke 04 og Racing Santander. I 2004 lagde han støvler og handsker på hylden efter halvanden sæson hos norske Hønefoss.

AGF forstærker offensiven i rekordhandel

Grodås starter i sit nye job med det samme, og han rejser også med AGF-truppen på træningslejr i Spanien allerede tirsdag. I første omgang er der blot tale om en aftale frem til sommer, og den korte aftale er ifølge AGF helt bevidst.



- Med de organisatoriske ændringer, vi har foretaget omkring trænerstaben, manglede vi en ny målmandstræner. Det har vi nu fået ind i form af en kapacitet som Frode Grodås.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det giver os nu god tid til at se på en løsning på den lange bane – og omvendt giver det også Frode mulighed for at se os an. Så det er en rigtig god løsning for alle parter og vi glæder os til at byde Frode velkommen på Fredensvang, siger Stig Inge Bjørnebye.

Ligesom Grodås og Stig Inge Bjørnebye har også den tyske cheftræner, Uwe Rösler, en fortid i norsk fodbold, hvor han i 2003 afsluttede sin aktive karriere i Lillestrøm, ligesom han efterfølgende har trænet i både Lillestrøm, Viking og Molde.

Jobbet som målmandstræner i AGF har været ledigt siden årsskiftet, hvor klubbens tidligere målmandstræner, Nikolai Pold, er overgået til en funktion som Team- og pitchmanager i klubben. Det kan du læse mere om her:

Ændring i organisationen: Målmandstræner får ny rolle i AGF

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P